Sergi Sohbetlerinin son buluşmasında Nazım Hikmet anılıyor

Cumhuriyetin Yüzü sergisinin konuşma serisi Sergi Sohbetlerinin 1 Haziran’daki son buluşmasında Nazım Hikmet anılacak.

Abone ol

DUVAR - Borusan Kocabıyık Vakfı’nın, erken Cumhuriyet dönemindeki çok boyutlu toplumsal dönüşümün kültüre, sanata ve sosyal yaşama izdüşümlerine odaklanan Cumhuriyetin Yüzü sergisi, son buluyor. Sergi kapsamındaki Uzun Cumartesi etkinliklerinden biri olan Sergi Sohbetleri 1 Haziran’daki son buluşma ile sanatseverlere veda ediyor. Galataport İstanbul O2 Blok’ta yer alan Cumhuriyetin Yüzü sergisinde düzenlenecek sohbette, ölümünün 61. yılında şair ve yazar Nazım Hikmet’in hayatı ve sanat yolculuğu konuşulacak.

Serginin proje danışmanı Prof. Dr. Haluk Oral’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek sohbetin konuğu deneyimli gazeteci ve yazar İhsan Yılmaz olacak. Haluk Oral’ın, koleksiyonunda yer alan belge, yayın, fotoğraf ve resimler ışığında hazırladığı 'Nazım Hikmet’in Yolculuğu' kitabının merkeze alınacağı söyleşide, Nâzım Hikmet’in hayat ve sanat serüveni hakkında konuşulacak. Katılımcılar şairin hayatındaki dönüm noktalarına şahitlik edecekler.

Bu kitabın ve birçok farklı belgenin etrafında şekillenecek sohbet, 1 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te, Galataport İstanbul O2 Blok’taki Cumhuriyetin Yüzü sergisinde gerçekleşecek. Sergi, 2 Haziran’da ziyarete kapanacak.

Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliğin son buluşmasına kayıt yaptırmak için iletisim@bkv.org.tr adresine, katılmak istenilen sohbeti de belirten bir e-posta gönderebilirsiniz.