'Sermayenin Erdoğan’la dansı: Figürler zarif ama müzik sert'

Gazeteci Murat Yetkin, TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB ve TESK'in Merkez Bankası politikalarını desteklemesini "Sermayenin hükümetle dansı" olarak değerlendirdi. Yetkin, "Herkes, şu anda dansın figürleri zarif görünse de fonda yükselen müziğin sert olduğunun farkında" dedi.

Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası (MB) Başkanı Naci Ağbal'ın gazetecilerle yaptığı çevrimiçi toplantıyı değerlendiren Gazeteci Murat Yetkin, MB politikalarını destekleyen örgütlere de dikkat çekti. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) katılımıyla yayınlanan destek bildirisini ele alan Yetkin, "Türk ekonomisine dışarıdan bakan bir gözlemciye göre; “Hükümet ve MB’nın yeni çizgisi içeride ve dışarıda yatırımcılar tarafından çok olumlu karşılandı. Ancak bu olumlu hava henüz yerel kamuoyunca paylaşılmıyor." Yerel kamuoyu dediği bizleriz. Bu çetrefil cümleyi diplomatik kodlarından ayıkladığımızda şu anlamı çıkarmak mümkün. Erdoğan’da, yeni ekibi Lütfi Elvan ve Naci Ağbal da henüz halkı işlerin iyiye gideceğine inandıramadılar. Sermaye ise inanmış gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Yetkin',n YetkinReport'taki köşesinde "Sermayenin Erdoğan’la dansı: figürler zarif ama müzik sert" başlığıyla yayınlanan yazıdan bir bölüm şöyle: "Aksini söylerlerse başarısızlık ihtimalinden sorumlu tutulmak da istemiyorlar. Tabii, özellikle yeni bir maliye politikasını, sık sık değişmeyen mevzuatı ve göstermelik olmayan bir hukuk reformunun gelmesini umuyorlar. AB’nin yapılan açıklamalara destek verirken bir an önce somut adım çağrısı yapması da bu yüzden. Dolayısıyla herkes, şu anda dansın figürleri zarif görünse de fonda yükselen müziğin sert olduğunun farkında. Gelelim bu resimdeki eksiğe. Evet doğru bildiniz. Çalışanlar, çalışmak isteyip de iş bulamayanlar, geçim sıkıntısı her gün artanlar henüz görünmüyor bu resimde" (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI