Serra Bucak: Sorunları kadın bakış açısıyla çözmek istiyoruz

Şehitlik Mahallesi'ndeki 'Kadın Buluşması'nda kadınların taleplerini dinleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, sorunları kadın bakış açısıyla çözmek istediklerini belirtti.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadınların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesindeki Kadın Yaşam Merkezinin bahçesinde Kadın Buluşması düzenledi. Mardinkapı’daki buluşmaya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol, Genel Sekreter Yardımcısı Zerrin Türk, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Özden Gürbüz ve meclis üyeleri ile mahalledeki çok sayıda kadın katıldı.

Kadın buluşmasında konuşan Eş Başkan Bucak, kadınlarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Mahalledeki sorunları kadın bakış açısıyla çözmek istediklerini kaydeden Bucak, şöyle konuştu:

“Kadınlar olarak bugün burada bir araya geldik ve mahallenin sıkıntılarını, sorunlarını sizlerden dinlemek istiyoruz. Kadınlar bu dünyada yaşamın tüm yükünü omuzlarına almış ve aynı zamanda fikirleri, kalpleri, akılları ve yürekleriyle var olmuştur. Kadın, yaşamı kuran, yaşamı devam ettiren ve yaşamı anlamlı kılandır. Dolayısıyla bugün burada bize söyleyecekleriniz çok kıymetlidir” dedi.

Kadınlar da mahalledeki çöp, ulaşım ve semt pazarı gibi sorunlarını dile getirerek, içinde bulundukları yapılara ilişkin “yerinde dönüşüm” yapılmasını talep etti. Belediyenin uyuşturucu kullanımına ilişkin mücadele etmesi gerektiğini belirten kadınlar, Kadın Yaşam Merkezinde kurs sayılarının artırılmasını istedi.

Kadınların taleplerini tek tek not alan Eş Başkan Bucak, kadınların taleplerini karşılanmak amacıyla Kadın Yaşam Merkezinin kapasitesini artıracaklarını belirtti.