Serviste unutulan Alperen hipertermiden hayatını kaybetmiş

Serviste unutulduğu için yaşamını yitiren Alperen'in ölüm nedeni belirlendi. Yapılan otopsiye göre Alperen 'yüksek sıcaklıkta kapalı ortamda kalmaya bağlı hipertermiden dolayı yaşamını yitirmiş.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Çiğli ilçesinde, unutulduğu okul servisinde yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in yapılan detaylı otopsisinde, kesin ölüm nedeninin, “yüksek sıcaklıkta kapalı ortamda kalmaya bağlı hipertermi” olduğu belirlendi.

Kamuoyunun tepkisine neden olan olayın ardından cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar servis sürücüsü Tamer İ. ile eşi okul işletmecisi Yurdagül İ., tutuksuz sanıklardan servis görevlisi D.K. ve sorumlu müdür B.G. hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'suç delillerini yok etmek' suçlarından toplam 14'er yıl hapis cezası isteniyor.

Küçük çocuğun cesedi detaylı otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopsinin ardından hazırlanan raporda, çocuğun ölümünde etkili olabilecek travmatik bir bulguya rastlanmadığı, tetkik edilebilen hastalıklar yönünden ölümüne etki edebilecek veya kolaylaştıracak mevcut başkaca bir hastalık bulgusu tespit edilmediği, ölümün 'yüksek sıcaklıkta kapalı ortamda kalmasına bağlı hipetermi' (vücut ısısının aşırı yükselmesi) sonucu meydana gelmiş olduğu bildirildi. (DHA)