Sezgin Tanrıkulu: Diyarbakır'daki saldırılar sistematik bir planın parçası, arkasında siyasal güçler var

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'daki saldırıların sistematik bir planın parçası olduğunu, arkasında siyasal güçlerin olduğunu ve bu güçlerin örgütlenmesine göz yumulduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Diyarbakır’ın sorunlarını parlamentonun ve Türkiye’nin gündeminde tutmaya devam edeceğini söyledi.

Geçen 5-6 ay içerisinde Diyarbakır’da belli çevrelerin hazırlıkla gerçekleştirdiği saldırılar olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, "Geçen hafta Perşembe günü de iki ayrı iş yerine saldırı oldu; bu olayla ilgili 3 kişinin tutuklandığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Bu saldırıların sistematik, bir planın parçası olduğunu, arkasında siyasal güçlerin olduğunu ve bu güçlerin bu zeminde örgütlenmesine göz yumulduğunu bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Diyarbakır’da çok kuvvetli bir sivil toplum geleneği, meslek örgütü geleneği vardır; çok kültürlü, çok kimlikli, tarihi bir kenttir, böyle çatışmaların yaşandığı dönemlerin ağır travması hala vardır. Yeniden böyle bir kutuplaşmaya, çatışmaya ve kavgaya izin vermeyeceğiz.

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinin yanında depremzede yurttaşlarımız için ayrılan konteyner kentten yurttaşlarımız çıkartılmak isteniyor. Ancak 602 konteynerden oluşturulan konteyner kentte kalan, evi ağır hasar alan veya yıkılan yurttaşlarımızın yerleşeceği TOKİ konutlarının anahtarı da henüz teslim edilmedi.

Tarihi PTT binasıyla ilgili olarak daha önce de ifade etmiştim; böyle tarihi bir binanın özel işletme olarak kullanılması doğru değildir, onarılması ve kamu hizmetinde kullanılması gerekir. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bağlar Belediye Başkanının hakkında yakalama çıkartıldı; daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Hakkında birçok iddia olan, belediye başkan yardımcılarının tutuklandığı dönemde göreve devam etmiş olmasının hangi sakıncalara neden olduğunun açıklanması lazım.

Hakkında bu kadar çok iddia bulunan bir belediye başkanının görev süresinin sonuna kadar görevde tutulmuş olması; yaptığı işlere devam etmesi anlamına gelmektedir. Yerelde ve Adalet ve Kalkınma Partisinin merkezinde siyaseten ortaklık yaptığı ve paylaştığı ilişkilerinin de ortaya çıkartılması gerekmektedir."