SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için ilk hesap yapıldı

SGK, Bağ-Kur emeklisi ile memur ve memur emeklisi maaş zammı geçtiğimiz ay belli oldu. Beklenti altında kalan emekli maaşları için Ocak 2024’e dair ilk sinyal Merkez Bankası’ndan geldi.

DUVAR - Yaklaşık 16 milyon emekli ve dul-yetim maaşı alan hak sahipleri her yıl iki kez maaşlarında artış görüyor. Ocak ve Temmuz aylarında yapılan bu artışları ise enflasyon belirliyor. SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetim maaşı alanlar için artış 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Memur emeklileri için ise toplu sözleşme artışı ile birlikte bir önceki zam oranının üzerinde oluşan enflasyon da maaşlara ekleniyor. Refah payı ve taban maaş uygulamaları ile bu oranlar yukarıya çekiliyor, kimi zaman da seyyanen artışlar yapılıyor.

Haberin Devamı
Bu otomobilin fiyatı 1 milyon TL'nin altına düştü İBAN'a para yollarken iki kere dikkat Mevduat faizlerinde son durum belli oldu: 250 bin TL'nin getirisi uçtu Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Temmuz benzin, mazot fiyatları Son anket belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor En güçlü pasaportlar belli oldu: Türkiye'nin sıralaması değişti