Sıcaklar arttı, enfeksiyonlar yayıldı: Nasıl önlemler alınmalı?

Prof. Dr. Yasemin Çağ, yazın artan sıcaklığın bazı mikroorganizmaların üremesine uygun ortam oluşturduğunu söyledi. Çağ, açıkta bekletilmiş yiyecek ve içeceklerin risk faktörü olduğunu aktardı.

DUVAR - Enfeksiyon hastalıkları uzmanları, yaz aylarında bazı enfeksiyonların yayılımının arttığına işaret ederek, sıcakta bekletilen ve hijyenik koşullarda hazırlanmayan sütlü veya mayonezli gıdaların besin zehirlenmelerine, temiz olmayan havuz ile durgun suların göz, kulak ve mantar enfeksiyonuna, kene ısırmalarının da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açabildiğini bildirdi.

Haberin Devamı
1000 TL'lik çorbaya inceleme: 1 milyon TL'ye kadar ceza kesilebilir ÖTV ve KDV'siz araç satışı için kanun teklifi Meclis'e sunuldu Harita sarıya boyandı, Meteoroloji 49 il için uyarı yaptı İstanbul'a kar geliyor: Sıcaklıklar 10-12 derece azalacak BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler İslam Memiş'ten 'son' uyarısı: Yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?