Sicilya açıklarında tekne battı: Girişimci Mike Lynch de kayıplar arasında

İtalya'nın Palermo kenti açıklarında sabah saatlerinde yelkenli bir teknenin battığı açıklandı. Teknede bulunan 22 kişiden 15'inin kurtarıldığı, sağlık durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Sicilya adası açıklarında içinde 22 kişinin olduğu yelkenli bir tekne battı. Palermo açıklarında batan 56 metre uzunluğundaki teknede bulunan kişilerden birinin yaşamını yitirdiği, altı kişinin kayıp olduğu açıklandı. Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri, Britanya bandıralı tekneden aralarında bir çocuğun da olduğu 15 kişiyi kurtardı.

Reuters'ın aktardığına göre, yelkenli, bugün erken saatlerde kasırga ve olumsuz deniz koşulları sebebiyle battı. Adnkronos haber ajansı, teknede iki İngiltere-Fransa vatandaşı, bir İrlanda vatandaşı, bir Yeni Zelanda vatandaşı ve bir Sri Lanka vatandaşı olduğunu, diğer kişilerin ise Britanyalı olduğunu aktardı. Batan tekneden kurtarılan 15 kişinin sekizinin yerel hastanelere kaldırıldığı, hepsinin sağlık durumlarının stabil olduğu bilgisi verildi. Olayın ardından itfaiye dalgıçları teknenin battığı bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Çalışmaların suyun 50 metre derininde ve kıyıdan yarım mil açıkta devam ettiği belirtildi. 

MIKE LYNCH DE KAYIPLAR ARASINDA

İtalya Sahil Güvenliği, batan teknenin 'Bayesian' isimli tekne olduğunu açıkladı. Ölü ve kayıpların isimleri açıklanmazken, kurtarma çalışmasına aşina bir kişi, İngiliz girişimci Mike Lynch'in de kaybolan altı kişinin arasında olduğu bilgisini verdi. Sahil Güvenlik, kayıp kişilerin Britanya, ABD ve Kanada vatandaşı olduğunu bildirdi. 

AP haber ajansının aktardığına göre, Sicilya Sivil Koruma Kurumu'ndan Salvo Cocina, ABD'de büyük bir 'dolandırıcılık' davasında haziran ayında beraat eden İngiliz girişimci Mike Lynch'in de kayıp kişiler arasında olduğu bilgisini doğruladı.

(REUTERS)