Sicilya'da lüks tekne kazası: Son kayıp kişinin cansız bedeni bulundu

Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, Sicilya'da batan lüks teknede bulunan İngiliz milyarder Mike Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah'nın cansız bedenine de ulaşıldığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Sicilya Adası açıklarında pazartesi günü yaşanan lüks tekne kazasında kaybolan altı kişinin sonuncusunun cansız bedeninin bulunduğu belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan konuya yakın bir kaynak, İtalyan arama-kurtarma dalgıçlarının kayıp son kişinin cesedini de bulduğunu söyledi. Cesedi bulunan kişinin daha önce cansız bedenine ulaşılan İngiliz milyarder Mike Lynch'in 18 yaşındaki kızı olduğu belirtildi.

Aileden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Lynch ailesinin olay karşısında yıkılmış ve şok içinde olduğu ifade edildi. Aile adına bir sözcünün yaptığı açıklamada, "Düşünceleri bu trajediden etkilenen herkesle birlikte. İtalyan sahil güvenliğine, acil durum servislerine ve kurtarma çalışmalarında yardımı bulunan herkese içten bir şekilde teşekkür ediyorlar. Tek talepleri, bu tarif edilemez acı zamanda özel hayatlarına saygı duyulması" denildi. 

Aile, Mike ve Hannah Lynch'in fotoğrafını da paylaştı. (Fotoğraf: Reuters)

ÇALIŞMALARA SU ALTI ARAMA ROBOTLARI VE DALGIÇLAR KATILDI

Sicilya Adası'nın kuzey sahilindeki Porticello açıklarında 19 Ağustos Pazartesi günü 'Bayesian' isimli lüks teknenin fırtınada batmasının ardından kaybolan son kişiyi arama çalışmaları devam ediyordu. İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı su altı arama robotu ve dalgıçlar ile İtalyan itfaiyesinden dalgıçlar yaklaşık 50 metre derinlikteki arama çalışmaları sonucunda, dört kişinin cesedini yatın enkazından çıkarırken, dün sabah da kayıp iki kişiden birinin cansız bedenini daha deniz dibinden almıştı.

Derinlik sebebiyle ekiplerin çok fazla süre kalamadığı enkazda kayıp son kişi ile yatın kara kutusunun bulunması için de çalışmaların sürdüğü aktarılmıştı. İtalya basınındaki haberlerde, ilk çıkarılan cesetlerin İngiliz milyarder iş insanı Lynch ile kızı Hannah'a ait olduğu belirtilse de dün sabah çıkarılan beşinci naaşın Lynch'in bedeni olduğu ifade edildi. Kayıp son kişinin ise Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah'ın olabileceği kaydedildi.

BÖYLESİNE LÜKS BİR YAT NASIL KU KADAR KISA SÜREDE BATTI?

Öte yandan, basında çıkan haberlerde, böylesine lüks bir yatın nasıl çok kısa sürede battığı sorgulanmaya devam ediyor. Fırtına sırasında geminin en az iki kapısının açık kaldığı ve buradan kolay şekilde su almış olabileceği en sık dile getirilen senaryo olarak öne çıkıyor.

AA'nın aktardığına göre, olayla ilgili soruşturma kapsamında 'Bayesian' yatının kaptanı 51 yaşındaki James Catfield'ın salı günü 2 saat boyunca savcılıkta ifade verdiği ve burada fırtınanın öngörülemez ve aniden geliştiğini söylediği basına yansıdı.

2008 yılında 'Bayesian' yatını yapan The Italian Sea Group'un kurucusu ve üst yöneticisi Giovanni Constantino ise Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, "Yapılan her şey, çok uzun bir hata zincirini ortaya koyuyor. İnsanlar kabinlerde olmamalıydı, yat demirli olmamalıydı. Mürettebat neden yaklaşan fırtınadan habersizdi? Yolcular, fırtınanın beklenmedik bir şekilde, aniden geldiğini söylediler. Bu doğru değil. Her şey öngörülebilirdi. Şu anda önümde hava durumuyla ilgili haritalar var" diye konuştu.

Constantino, ayrıca yatı 'batmaz' olarak tanımlarken, "Tabii su almadığı sürece. Başka bir açıklaması yok. Kesin olan şu ki, Palermo'daki olay, doğru manevralar yapılsaydı ve geminin dengesini bozan durumlar olmasaydı, sıfır risk oluştururdu" yorumunu yaptı.

Ne olmuştu?

İtalya'nın Palermo kentinin 20 kilometre doğusundaki Porticello kasabası açıklarında demirli Bayesian isimli lüks yat, 19 Ağustos sabahı yerel saatle 05.00 sıralarında çıkan fırtınada batmıştı. Bölgedeki teknelerin yardımıyla Bayesian'da bulunan 22 kişiden ilk aşamada 15'i kurtarılmış, bir kişinin cesedi bulunmuş, altı kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

İtalyan basını, olayın ardından kayıp kişiler arasında İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch ile kızı Hannah, Morgan Stanley International'ın Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Anne Elizabeth Judith Bloomer, Lynch'in ABD'li avukatı Chris Morvillo ile eşi Neda Morvillo'nun olduğunu yazmıştı. Olayla ilgili Termini Imerese kentindeki cumhuriyet savcılığı soruşturma başlatırken, İngiltere'den uzman ve müfettişlerden oluşan bir ekibin de olayı soruşturmak üzere Sicilya'ya geldiği basına yansımıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)