Şifreli vurgun operasyonunda 3 tutuklama

Merkezefendi Belediyesi’nin ‘şifre çalma ve sahte imza yoluyla’ vurgun yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Servergazi Yapı Denetim firmasına operasyon gerçekleştirildi. Salı günü gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklanırken 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Denizli Merkezefendi Belediyesi yöneticilerinin 6 Ağustos'ta ortaya çıkan şifreli vurgun ile ilgili suç duyurusunda bulunması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek Servergazi Yapı Denetim firmasına operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 8 yapı denetim çalışanı gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkan 8 zanlıdan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddiaya göre geçmiş dönem belediye başkan yardımcılarından olan Yusuf G.’nin eşi tarafından 2013 yılında kurulan ve 12 Eylül 2018'e kadar pek çok kez el değiştiren Servergazi Yapı Denetim isimli firma belediyeye ait şifreleri ele geçirdi. Şirket şifreleri kullanarak yapılmayan hakediş ödemelerini yapılmış gibi gösterdi. Belediyede çalışan personele ait şifreleri kullanarak, sahte imza ile haksız kazanç elde eden firmanın haksız kazanç girişimini belediyede çalışan bir personelin dikkati ortaya çıkardı.

'PERSONEL ŞİFRELERİNİ KULLANDILAR'

Belediye personelinin şifrelerinin belediye bilgisayarları dışında kullanıldığının fark edilmesi üzerine harekete geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın talimatıyla suç duyurusunda bulunuldu. Belediyenin imar işlerinden sorumlu olan Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, olayın ortaya çıkmasını sağlayan personelle birlikte savcılığa başvurdu.

GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİDEN 3’Ü TUTUKLANDI

Başvurunun ardından harekete geçen savcılık ve polis ekipleri yapılan incelemenin ardından operasyon düzenledi. Ev ve iş yerlerinde yapılan arama ve inceleme neticesinde şüpheli bulunan 8 yapı denetim firması çalışanı salı sabah saatlerinde gözaltına alındı. Çarşamba sabahı nöbetçi mahkemede ifade veren sanıklardan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.