Şile'de 2 kişi boğularak öldü, denize girmek yasaklandı

Ayazma ve Kızılcaköy plajlarında 4 kişi denizde dalgalara kapıldı. Şile Kaymakamlığı rüzgârlı hava ve dalgalı deniz sebebiyle ilçede denize girmeyi yasakladı. Kayıp 2 kişi aranıyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Şile'de denize giren 4 kişi boğuldu. Ayazma ve Kızılcaköy plajlarında 2 kişinin cesedine ulaşıldı, 2 kişi ise aranıyor. Şile Kaymakamlığı, hava rüzgârlı ve deniz dalgalı olduğu için ilçe sınırları içinde denize girmeyi yasakladı.

Ayazma plajında sabah denize giren 3 kişi dalgalara kapıldı. Bir süre sonra Suriyeli Muhammed El Ömer gözden kayboldu. Daha sonra bulunan ve hastaneye kaldırılan Ömer tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı plajda denize giren 2 kişi için de arama çalışmaları devam ediyor. İlçedeki Kızılcaköy plajında 1 kişinin de boğularak öldüğü öğrenildi.

ÜÇ İLDE DAHA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Şile'nin ardından Sakarya, Kocaeli, Düzce'de de şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar ve yoğun dalga etkili oluyor. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle denizde yoğun dalgalar oluştuğunu kaydetti. 

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde dün başlayan rüzgar etkisini sürdürüyor. Kandıra Kaymakamlığınca rüzgarlı hava nedeniyle Cebeci, Kumcağız, Sarısu ve Bağırganlı'da yeni bir duyuruya kadar uygulanan denize girme yasağı ilçe genelinde yaygınlaştırıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yasaklamanın tüm ilçede geçerli olacağını söyledi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Karaburun, Melenağzı, mavi bayraklı Kale ve Çuhallı plajları ile Kemos, Kadınlar Plajı ve Çayağzı mevkilerinde cankurtaranlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle Kaymakamlığın uyarısı doğrultusunda vatandaşları denize girmemeleri konusunda ikaz ediyor.

Sarıyer'de ise boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiyi kurtarmak için girdiği denizde kaybolan 22 yaşındaki Özer Dağdelen'in cesedine ulaşıldı. 

(HABER MERKEZİ)