Silivri Cezaevi'nde tahliyeler başladı

671 sayılı KHK'nin yayınlanmasının ardından, mahkum yakınları cezaevleri önünde beklemeye başladı. KHK'ye göre koşullu salıverilmesine 2 yıldan az kalanlar tahliye edilecek.

Abone ol

DUVAR - 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, cezaevlerinden tahliyeler başladı. Kararname ile koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalanlar cezaevlerinden çıkıyor.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde ile koşullu salıvermesine 2 yıl ve daha az süre kalanlar, denetimli serbestlik şartıyla tahliye ediliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk etapta 38 bin mahkumunun yeni düzenlemeden yararlanarak tahliye edileceğini açıklamıştı.

Haberin ardından, mahkum yakınları İstanbul'da bulunan Silivri Cezaevi önünde beklemeye başladı. Eşi cezaevinde olan Figen Karabulut "Bununla ilgili haberleri de görünce hemen kalkıp buraya geldim. Eşimin 2 yıl cezası kalmıştı. Birçok sıkıntılar yaşadık eşim cezaevinde olduğu için. Devlete bu düzenleme için teşekkür ediyorum. Umarım daha fazla kişi yararlanır" dedi.

Kardeşi mahkum olan Yusuf Cankut, haberleri seyrettikten sonra sevinçle beklemeye başladıklarını söyledi.

Mahkumun eşi Gülcan Cankut ise, “Heyecanla bekliyoruz. Ne zaman serbest bırakılacağını bilmiyorum. Bu nedenle gerginiz. Bu haberi almamız da çok heyecan verici" şeklinde konuştu.

Silivri Cezaevi'nde bazı mahkumlar tahliye edildi. Tahliye olan mahkumlar sevinçlerini aileleriyle paylaşırken, diğer ailelerin bekleyişi sürüyor. (DHA)