Silivri'de, geleneksel 'Yoğurt Festivali' başladı

Silivri üç gün sürecek Yoğurt Festivali'nin birinci gününde DJ Erdem Kınay’ın performansının ardından sahne İrem Derici, şarkılarıyla Silivrililere coşku dolu bir gece yaşattı.

Abone ol

DUVAR - Silivri'nin ünlü lezzeti Silivri yoğurdunu tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali'nin 62'ncisi, Silivri Belediye Binası önünden hareket eden açılış kortejiyle başladı.

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Hayriye Sena Balcıoğlu'nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve gösteri gruplarının katıldığı açılış kortejine, Silivrililer büyük ilgi gösterdi. Başkan Balcıoğlu, yürüyüş sırasında evlerinin balkonları ve camlarından korteje eşlik eden Silivrililere teşekkür etti. Açılış korteji, Silivri sahilindeki festival alanında son buldu.

ANKA'nın haberine göre festivalin ilk gününde, binlerce Silivrili festival alanını doldurdu. Ödüllü turnuvalar, sergi açılışları, el emeği ürünlerin sergilendiği stantlar ve açılış kortejiyle başlayan festivalde, DJ Erdem Kınay performansıyla Silivrilileri coşturdu. Sahne performansının sonunda DJ Erdem Kınay'a sahnede çiçek takdiminde bulunan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Alçi, sanatçıya ayrıca Silivri yoğurdu hediye etti.

DJ Erdem Kınay'ın sahne performansının ardından Silivri Halk Dansları Topluluğu'nun Trabzon yöresi halk oyunları ve Yeni Nesil Spor Kulübü’nun Silivri yöresi halk oyunları gösterileri izleyicilerden tam not aldı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından yoğurt yeme yarışması gerçekleştirildi ve seçilen iki yarışmacı yoğurdun içindeki altını bulmaya çalıştı. Yarışmanın kazananı Serhat Karaçoban oldu. Yarışmanın ardından sahne alan İrem Derici, şarkılarıyla Silivrililere unutulmaz bir gece yaşattı. İrem Derici’ye sahnede çiçek takdiminde bulunan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, sanatçıya ayrıca Silivri Yoğurdu hediye etti.

Yoğurt Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, festivali halkla birlikte kutlamaktan duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi. Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu:

“Bugün burada, sadece bir festival yapmıyoruz. Bugün burada, hep birlikte, dayanışma ve birlik ruhuyla; yüzyıllardır bir arada yaşama kültürünün en güzel temsilcisi olan milletimizin bu değerleri asla bırakmayacağının, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin daima süreceğinin güçlü mesajını veriyoruz. Ne kadar güzelsin Silivri, ne kadar büyüksün Silivri! Bu festival, birlik ve
beraberliğimizin, dayanışma ruhumuzun en parlak ifadesidir. Silivri’de ayrım yok, kutuplaşma yok! Silivri’de herkes eşit, herkes kardeş. Burada kimse dini inancı, ideolojisi, siyasi görüşü ya da memleketi yüzünden sınıflandırılmıyor. Silivri’de, farklılıklar zenginliktir ve bu zenginlik bizim en büyük gücümüzdür."

ZİYARETÇİLERE SİLİVRİ YOĞURDU İKRAM EDİLDİ

Öte yandan, festival kapsamında hazırlanan yoğurt stantlarında sunulan yoğurtlar, hem yerli halk hem de dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Katılımcılar, geleneksel yöntemlerle hazırlanan taze ve doğal Silivri yoğurdunun tadına bakarak, bu benzersiz lezzeti deneyimleme fırsatı buldular.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)