Silvan’daki kazada 'ikinci mesai' iddiası: Şoförler ek iş yapıyordu...

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ndeki kazada biri tutuklanan biri de hayatını kaybeden iki şoförün, Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalıştığı, hafta sonu izinlerinde ek iş yaptıkları iddia edildi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da beş kişinin hayatını kaybettiği kazanın sürücüleri Veyse Bünul ve Siraç Oruç’un ekonomik sıkıntı yaşadıkları bu nedenle hafta sonu ek iş olarak, yolcu otobüslerinde çalıştıkları iddia edildi. 

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde cumartesi günü meydana gelen kazada, 5 kişi yaşamını yitirmiş, 22 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerden biri de 5 aylık evli Veysel Bünul idi. Diğer şoför Siraç Oruç, ise kazadan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Amida Haber'de yer alan habere göre; Siraç Oruç’un kaza sırasında aracı kullanan şoför olduğu öğrenildi. İddialara göre, hem Veysel Bünul hem de Siraç Oruç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışıyordu.

Bönül ve Oruç’un ekonomik sıkıntı yaşadıkları bu nedenle hafta sonu ek iş olarak, yolcu otobüslerinde çalıştıkları öğrenildi. Bünul ve Oruç’un cuma günü, mesai saatinden sonra Diyarbakır’a ait yolcu firmasında sefere çıktıkları öğrenildi. (KAYNAK)