Şimşek'i tehdit eden liseliye 3 ay ceza!

Mehmet Şimşek'i öldürmekle tehdit eden lise öğrencisi O.Ç., 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. O.Ç., "Kesinlikle böyle bir şey söylemedim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Geçen yıl mart ayında, dayısı adına kayıtlı cep telefonundan, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Özel Kalem Sekreteri'ni arayan O.Ç., telefona çıkan Ayten Erdoğan'a, Bakan Şimşek'le görüşmek istediğini söyledi. 'Bakan bey yurt dışında' yanıtını alan O.Ç. iddiaya göre "Aynen kendisine şunu iletin, onu öldüreceğim, bıktım bu vergilerinden, kimse bana bir daha vergi ödetemez. Bakan Bey'e karşı öyle bir eylem yapacağım ki sansasyonel olacak" diyerek telefonu kapattı.

'BENDEN BİLE VERGİ ALIYORLAR'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada liseli O.Ç., 3 Nisan 2015 tarihinde gözaltına aldı. Savcılık ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen O.Ç., "Ben lise öğrencisiyim. Harçlıklarla geçinen bir öğrenciden cep telefonuna yapılan yüklemeden vergi kesiliyor. Bunu doğru bulmadığım için arayıp durumu izah ettim. Ben kimseyi tehdit etmedim" dedi. O.Ç., ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'HAYATIM KARARDI'

Hakkında 'tehdit' suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle Ankara 3. Çocuk Mahkemesi'nde dava açılan O.Ç., önce alt sınır olan 6 ay hapsi çarptırıldı, ardından iyi hal indirimi yapılarak bu ceza 3 ay 10 güne indirildi. Cezanın kaldırılması için yapılan itirazı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Verilen ceza ile eğitim hayatının karardığını söyleyen O.Ç., "Ben kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Polis gözaltına almak için okula gelmiş. Güvenlik görevlisi beni arayıp söyledi. Daha sonra da evden gelip aldılar. Haksız yere boşu boşuna ceza yedim. Devlet büyükleri benim sesimi duysun. Bu ceza her zaman bana sıkıntı yaratacak" dedi. (İZMİR/DHA)