Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında 'MHP savcılardan rahatsız' iddiası

Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma sürerken, MHP'nin savcılardan rahatsız olduğu, bazı polis tutanaklarının ise imha edilmiş olabileceği iddia edildi.

Abone ol

DUVAR- Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin üzerinden 74 gün geçti.  21 kişinin tutuklu bulunduğu olaya ilişkin soruşturma sürüyor. Savcılığın önümüzdeki günlerde iddianameyi hazırlaması bekleniyor. Şüphelilerin MHP Genel Merkezi ile ilişkileri soruşturma sürecine dikkatlerin yoğunlaşmasına neden oldu. 

Soruşturma sırasında bir polisin emeklilik dilekçesi verdiğine, şüphelilerden Tolgahan Demirbaş'ı suikastın akabinde MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un da bulunduğu evde gözaltına alan polisin ise tayin edildiğine dikkat çeken T24 yazarı Tolga Şardan, sürecin devamında yaşanan gelişmeleri "Sinan Ateş cinayetinin soruşturmasında durum ne?" başlıklı yazısında şöyle aktardı: 

 "Sürecin devamında yeni gelişmeler yaşandı. Demirbaş'ı o gün gözaltına almaya giden polislerden birisi emekli oldu. Olayın akabinde yaşadığı sıkıntılar ve baskılardan bunalan polis, çareyi emekli olmakta buldu. Dilekçesini verdi. Emeklilik işlemi gerçekleşti.

Bu yaşananlar ışığında, Ateş ailesinin ve yürütülen soruşturmanın odağında olan MHP Genel Merkezi'ndeki kimi isimlerin ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un Ankara Emniyeti'nin yönetimiyle yakınlığını söylememe sanırım gerek yok.

Hele ki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın, Kılavuz'un yanı sıra MHP Genel Merkezi'yle diyalog halinde olduğunu, deyim yerindeyse Bağdat'taki sağır sultan biliyor artık.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ DE TAYİN EDİLDİ

Emniyet'te bu işler olurken bir başka haber de şüphelilerin bulunduğu cezaevinden geldi.

İddiaya göre, Sincan Kapalı Cezaevi'nde şüphelilerin kaldığı bölümden sorumlu olan müdür, görevden alındı. Söz konusu bürokrat, Ankara'ya yakın kentlerden birine tayin edildi. Yerine başka bir isim, cezaevine atandı.

Görevden alınan müdürün, şüphelilerin kaldığı bölümde sıkı denetim ve kontrol yaptırdığı ifade ediliyor.

MHP'LİLER SAVCIDAN RAHATSIZ

Gelişmeler bunlarla sınırlı değil. Ateş'in öldürülmesine karıştıkları iddiasıyla tutuklananlar arasında yer alan ve önde gelen isimlerin yakın geçmişte MHP içinde siyaset yapmış olmalarının MHP Genel Merkezi'nde yarattığı rahatsızlık Ankara'da konuşulan konu başlıklarından.

Bu çerçevede, MHP'li bazı üst düzey isimlerin zaman zaman Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundukları belirtiliyor.

Özellikle deprem felaketiyle bu yöne kayan gündem içinde Adalet Bakanlığı yönetimiyle irtibat halinde olan MHP'li isimlerin soruşturmayı yürüten savcıdan rahatsızlıklarını dile getirdikleri iddiası mevcut.

Bu arada kulislere yansıyan diğer bir bilgiye göre; cinayet soruşturmasında gözlerin üzerine çevrildiği isimlerden birisi, soruşturma savcısına geçtiğimiz günlerde cep telefonu üzerinden mesaj gönderdi. Mesajla ilgili görüştüğüm bir kaynağım, sert bir üslup kullanıldığı iddiasında.

TUTANAKLAR İMHA MI EDİLDİ?

Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma çerçevesindeki en önemli delillerden birisi, cinayette karıştığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş'ın, MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınması sonrasında hazırlanan yakalama ve gözaltına alma tutanağı olması kuşkusuz.

Ancak bu konuda farklı bilgiler, Emniyet'ten yansımaya başladı.

Süreci sorularla açmaya çalışayım:

1- Tolgahan Demirbaş'ın olayın hemen ardından MHP Milletvekili Kılavuz'la birlikte Bağlıca'daki evden gözaltına alınmasıyla ilgili hazırlanan polis tutanağının akıbeti ne oldu?
2- Yaratacağı siyasi sıkıntı nedeniyle tutanağın Kılavuz'un bulunduğu evden değil de, evin bulunduğu sokak üzerinde – soruşturmanın ilerleyen döneminde olası HTS incelemesi yapılması olasılığına karşı - gözaltı işlemi yapıldığı şeklinde yeniden düzenlendiği bilgisi doğru mu?
3- Daha sonra ikinci tutanağın da ortadan kaldırıldığı kimi kaynaklarca iddia ediliyor. Soruşturma dosyasında Demirbaş'ın ilk gözaltısıyla ilgili tutanak mevcut mu?
4- Gözaltı işleminde yer alan polisin emekli olmasında bu süreç mi etkili oldu?
Hatırlatayım, adli soruşturmalarda, soruşturma dosyası içindeki herhangi bir evrakın ortadan kaldırılması veya yok edilmesi ağır suç." (HABER MERKEZİ)