Sınavda aynı yanıtları veren ikizler davayı kazandı: Aynı düşünüyorlar

Güney Carolina Tıp Üniversitesi'ne okuyan ve girdikleri sınavda kopya çekmekle suçlanan Kayla ve Kellie Bingham, okula açtıkları hakaret davasını kazandı.

Abone ol

DUVAR- Güney Carolina'daki Güney Carolina Tıp Üniversitesi'nin öğrencisi olan tek yumurta ikizleri Kayla ve Kellie Bingham, kopya çektiklerini iddia eden üniversite yönetimine hakaret davası açtı. Jüri, tek yumurta ikizi olan Kayla ve Kellie'nin "genetik olarak aynı şekilde davranmaya yatkın olduklarına" karar verdi. Davayı kazanan ikizlere, 1,5 milyon dolar tazminat ödenecek.

New York Post'un aktardığına göre, Kayla ve Kellie Bingham, 2016 yılında girdikleri bir sınavda kopya çekmekle suçlandı. İkizler, iddiadan bir yıl sonra üniversiteye hakaret davası açtı.

Kellie, ikiziyle ayrı masada olduklarını ve aralarında bir buçuk metre mesafe olduğunu, ayrıca sınavda kullandıkları monitörlerin birbirlerini görmelerini engellediğini söyledi. Sınavdan iki hafta sonra okul yetkilileri ikizleri kopya çekmekle suçladı. Okulun onur kurulunun karşısına çıkan Kayla, “Başımıza böyle bir şeyin geldiğine inanamadım ve çok ağladım. Yapmadığın bir şeyle suçlanınca duygularını kontrol edemiyorsun" dedi. İkizlere, uzaktan izleyen bir profesörün kopya çektiklerinden şüphelendiği ve bir gözetmene gidip "onlara dikkat etmesini" söylediği bilgisi verildi.

Kellie kurula, kendisinin ve kız kardeşinin birinci sınıftan beri benzer akademik notlar aldıklarını ve SAT (üniversiteye giriş) puanlarının aynı olduğunu söyledi. Söylentilerin okulda yayılmasından rahatsız olan ikizler, bölümlerini bırakarak hukuk bölümüne girdi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)