Şırnak için CHP'den heyet, HDP'den önerge

Şırnak’ta kaçak maden ocağında yaşanan göçükte 7 kişinin ölmesiyle ilgili CHP ve HDP girişimde bulundu. Göçükte akrabasını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Meclis’e araştırma önergesi verirken CHP de Şırnak’a heyet gönderdi.

Abone ol

ANKARA - Şırnak'ta kaçak çalıştırılan maden ocağında 7 işçinin ölümü Meclis gündemine taşındı.

Göçükte eniştesini kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, söz konusu maden faciasının tüm boyutları ile araştırılması, nedenleri, sonuçları ve sorumluları ile açığa çıkarılması ve bu çerçevede alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması Meclis Başkanlığına önerge verdi.

Aycan İrmez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de facainın sorumlularını sordu. Bakanlık tarafından madenin kaçak olduğu açıklamasını hatırlatan İrmez, “7 işçinin yaşamını yitirdiği, 1 işçinin ise halen çıkarılmayı beklediği, kömür ocakları kaçak işletiliyorsa neden daha sıkı önlemler alınmamıştır?” sorusuna yanıt istedi.

Şırnak'taki maden faciasında 3 kişi gözaltına alındı

CHP’DEN ŞIRNAK’A HEYET

CHP facia sonrası bölgeye milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderme kararı aldı. Yapılan görevlendirme ile Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Şırnak'a giderek incelemelerde bulunacak, aileler ve yetkililer ile görüşmeler yapacak. (DUVAR)