Şırnak Valiliği: Kavga eden polis ve bekçi görevden uzaklaştırıldı

Sosyal medyada paylaşılan ve bir polisle bekçinin kavga ettiği görüntüler hakkında açıklama yapan Şırnak Valiliği, iki personelin de görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Abone ol

DUVAR - Şırnak Valiliği, kavga eden bir polis ve bekçinin görevden uzaklaştırıldığını ve soruşturma açıldığını duyurdu.

Sosyal medyada, bir polis ve bekçinin kavga ettiği anların kamera kayıtları paylaşıldı. Kavganın Şırnak'ta yaşandığı iddia edildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise iddialar doğrulandı.

Açıklamada, kavganın 30 Ağustos'ta yaşandığı, polis memuru A.U.T. ve bekçi B.B.'nin aynı gün görevden uzaklaştırıldığı aktarıldı. İdari soruşturma başlatıldığı ve adli işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"30.08.2020 Pazar günü saat 19.30 sıralarında İl merkezi Sanayi Kontrol Noktasında görevli Polis Memuru A.U.T. ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi B.B. birlikte görev yaptıkları peronda, aralarında sözlü olarak başlayan tartışma yumruklaşmaya dönüşmüş, kontrol noktasındaki diğer çalışanların araya girmesiyle kavga son bulmuş olup; bahse konu olay üzerine her iki personel 30.08.2020 tarihinde görevlerinden uzaklaştırılarak idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile haklarında kasten yaralama nedeniyle adli işlem ihdas edilmiştir." (HABER MERKEZİ)