Şırnak’taki su sorunuyla ilgili Meclis’e soru önergesi verildi

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, şehirde iki haftadır yaşanan su sorunuyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi. İmir, “Su sorununun çözülmemesinin gerekçesi nedir” diye sordu.

Abone ol

ŞIRNAK - HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Şırnak’ta yaklaşık iki haftadır devam eden su sorunu ile İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması üzerine Meclis'e soru önergesi verdi.

15 gündür bazı mahallelere su verilmediğini ve gerekli çözümlerin üretilemediğini belirten İmir, “21 yüzyılda halen su sorunun mevsimlere bağlanması kabul edilemez. Şırnak’ta su sorunun çözümü için yeterli alternatifler bulunmaktadır. Fakat belediye alternatiflerle ilgilenmemekte ve var olan su hatlarına da gerekli önlemler almamaktadır. Bugün Şırnak’ta halen insanlar bidonlarla su taşıyor ise bunun sebebi kuraklık değil, gerekli önlemlerin alınmamasıdır” dedi.

‘KÖMÜR OCAKLARININ HAFRİYATLARININ KARIŞMAMASI İÇİN NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMIŞTIR?’

İmir, hazırladığı soru önergesinde, şehre giren su hatlarına kömür ocaklarından kirli suyun karıştığını ve yaklaşık iki haftadır özellikle Yeşilyurt ve İsmet Paşa mahallelerinde su sorunun devam ettiğini hatırlattı. Şırnak merkeze gelen, Toptepe ve Mijin su hatları dışında başka alternatiflerin mevcut olduğunun ifade edildiği önergede, “Kentin suyuna kömür ocaklarının hafriyatlarının karışmaması için ne gibi önlemler alınmıştır, Şırnak’taki su sorununa ilişkin bugüne kadar bakanlık olarak bir araştırma yaptınız mı, 4 yıldır yönetimde olan belediyenin su sorununu çözmemesinin gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti. (DUVAR)