Sisi orduya üç ay süre verdi: Kökünü kazıyın

Mısır'da cuma namazına yapılan saldırının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi orduya tam yetki verdi. Sisi, Genelkurmay Başkanına Sina Yarımadası'nda 'güvenlik ve istikrar' sağlamak için Genelkurmay Başkanına üç ay süre verdi.

Abone ol

DUVAR - Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Sina Yarımadası'nda güvelik sağlamak için Genelkurmay Başkanına üç ay süre verdi.

Geçtiğimiz hafta Ariş kentinde cuma namazı sırasında bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, toplam 305 kişi hayatını kaybetmişti. Ülke tarihinin en kanlı saldırısının ardından Sisi 'çok sert yanıt vereceklerini' söylemişti. IŞİD militanları ve Mısır ordusu arasında yaşanan çatışmalarla sık sık gündeme gelen Sina Yarımadası'nda üç ay içinde güvenliği sağlamak üzere Genelkurmay Başkanı'nın 'istediği kadar kaba kuvvet kullanabileceğini' söyledi, operasyonlar hakkında detaya yer vermedi.

Cuma namazına yapılan saldırıyı henüz üstlenen grup olmazken Mısır tarafından yapılan resmi açıklamada saldırının 25 ila 30 IŞİD militanı tarafından yapıldığı açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

'Mısır saldırganları IŞİD bayrağı taşıyarak geldi'