Sisi üçüncü defa aday olmayacak

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, görev süresini uzatmayacağını söyledi. Sisi, üçüncü defa aday olmayacak.

Abone ol

DUVAR - Mısır'da askeri darbe sonrası iktidara gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, yönetimini uzatmak için anayasayı değiştirmeyeceğini söyledi. Sisi, üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Mısır anayasasında, cumhurbaşkanlığının görev süresi dört yıllık iki dönemle sınırlı tutuluyor. Sisi, CNBC ile söyleşisinde, bu yasayı değiştirmeyeceğini belirtti. Ancak ilk döneminin sona ereceği Mart 2018'den sonra yeniden aday olup olmadığını söylemedi.

Sisi, "Mısırlıların iradesine karşı çıkarak fazladan bir gün daha başkan kalmak bana uygun değil. Anayasaya müdahale etmeyeceğiz" dedi.

General Sisi, Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle devrilmesi sonrası düzenlenen seçimlerle iktidara gelmişti. Müslüman Kardeşler mensubu Mursi ise Mısır'ı 30 yıl demir yumrukla yöneten Hüsnü Mübarek'in halk isyanıyla devrilmesi sonrası seçilmiş ancak o da tüm yetkileri kendi üzerine alan bir kararname çıkardıktan sonra halk isyanıyla karşılaşmıştı. 2014'teki Askeri darbe öncesinde günler boyu milyonlarca kişi Mursi'nin kararnameyi geri çekmesi eylem düzenlemiş ancak Mursi geri adım atmamıştı. (Dış Haberler)