Şişli Etfal için kampanya: Sağlık çınarını kökten kesmeyin

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan 122 yıllık Şişli Etfal Hastanesi, depreme karşı güçlendirme yapılacağı gerekçesiyle bölünerek Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınacak. Şişli Dayanışması Platformu, hastanenin taşınmasına karşı imza kampanyası başlattı.

Abone ol

DUVAR - Şişli Dayanışması Platformu, 122 yıllık Şişli Etfal Hastanesi'nin bölünüp Sarıyer ve Seyrantepe'ye taşınmasına karşı imza kampanyası başlattı. Platform, change.org'da 'Hastaneniz için söz hakkınız olsun istiyor musunuz?' başlıklı kampanya ile imza topluyor.

İmza kampanyasında, Şişli ve çevre ilçelerde yaşayanlara nitelikli sağlık hizmeti veren 122 yıllık devlet hastanesinin, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınacağı hatırlatıldı. Büyükdere ve Seyrantepe’de inşa edilen hastane binalarına taşınma işlemlerinin bitmek üzere olduğuna dikkat çekilen kampanyada, Şişlililerin hastanenin geri dönüp dönmeyeceğini ya da hangi kapsamda döneceğini bilmedikleri belirtildi.

'SÖZ VE GÜVENCE İSTİYORUZ'

Konuyla ilgili söz ve güvence istediklerini belirten platformun yazısında şu ifadelere yer verildi: “Bizler, hastanemizin depreme karşı güçlendirme çalışmalarının ardından Seyrantepe ve Sarıyer'in yanısıra Şişli'de de mevcut yerinde ve daha modern koşullarda faaliyetine devam edeceğine dair yetkililerden söz ve güvence istiyoruz. Sesinizi sesimize, gücünüzü gücümüze katın. Hastanemize ve sağlık hakkımıza birlikte sahip çıkalım. Sağlık güvencesi herkesin en temel hakkıdır. 122 yıldır Şişli’de aynı yerinde bizlere kol kanat geren sağlık çınarının kökten kesilmesine izin vermemek için bir imza da siz verin.”