Şişli'de 'asayiş' denetimi: Polis gazetesi kartı işlemden kurtaramadı

Şişli'de ekipler Kuştepe semtinin belirli noktalarında üst araması ve GBT kontrolü yaptı. Denetimde çok kişi gözaltına alınırken bir kişiye de evrakta sahtecilikten işlem yapıldı.

Abone ol

DUVAR - Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kuştepe semtinde yaptığı denetimlerde ruhsatsız silah, bıçak ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı denetim de bir kişiye de evrekta sahtecilikten işlem yapıldı.

DHA'nın aktardığına göre, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün Kuştepe semtinde belirli noktalarda denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde şüpheli kişiler ve araçlar durdurularak GBT kontrolü ve üst araması yapıldı, aramalara narkotik köpeği de katıldı. 

Polis ekipleri tarafından ön camında ‘Polis Gazetesi Görev Otosu’ yazan otomobil de durduruldu. Kartı kontrol eden ekipler, kartın geçerliliğinin olmadığını belirledi. Savcılık talimatı ile gözaltına alınan sürücüye evrakta sahtecilikten işlem yapıldı.

"DERNEKTEN O KARTI VERDİLER"

Kartın sahibi otomobil sürücü Mücahit Aksungur, "Aracımın önünde polis basın kimlik kartı var, doğrudur. Emekliler derneğine üyeliğimiz var. Dernekten aldığımız bir karttır. Herhangi bir art niyetimiz yok. Derneğe faydamız olsun diye gidip üye olduk. Bize o kartı verdiler. Herhangi bir unsur içerdiğini görmediğimiz için o kartı oraya koyduk. Yasal olmadığını bilmiyordum. Eğer bu yasal değilse biz de adli olarak hakkımızı arayacağız. Bana bunu verenden şikayetçi olacağım. Sonuçta X bir durum varsa bunu bana neden verdiler. Vatan Caddesinde yerleri var, kesinlikle şikayetçi olacağım. Ben polisimin yanındayım’’ şeklinde kendini savundu.

MALTEPEDEN UYUŞTURUCU ALMAK İÇİN GELMİŞ   

Başka bir sokakta denetimlerini sürdüren polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları kişinin üzerinde yaptıkları aramada uyuşturucu madde buldu. Polis ekiplerine içici olduğunu ve Maltepe ilçesinden uyuşturucu almak için buraya geldiğini belirten kişi de gözaltına alındı.

Köz Sokak'ta da bir kişinin üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirilerek gözaltına alındı.

Polis ekipleri İnönü Caddesi üzerinde denetimlerde ise 4 kişiye üst araması gerçekleştirdi. Bir kişinin üzerinde bıçak çıkması üzerine gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Denetimlerin devam edeceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)