Şişli'de seçim gündemi: Sarıgül mü Keskin mi?

Seçime saatler kala İstanbul'un en çok tartışılan ilçesi Şişli'deyiz... Seçimin burada 3 isim arasında geçeceği tahmin ediliyor: Muammer Keskin, Mustafa Sarıgül, Nihal Yıldırım. Konuştuğumuz isimlerin çoğu CHP Adayı Keskin'in belediyeyi kazanacağını söylüyor. Aksini savunan da var...

Abone ol

DUVAR - Yerel seçim sürecinde İstanbul'un en çok tartışılan ilçesi Şişli'deyiz... Şişli'de 3 dönem üst üste belediye başkanlığı yapmış aynı zamanda 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül, aday gösterilmeyince CHP'den ayrılarak DSP Şişli Belediye Başkan Adayı oldu. Şişli'de görüştüğümüz CHP'liler Sarıgül'ün DSP'den aday olmasını eleştirirken, "Belediyeyi büyük bir oy farkıyla alacağız" diyor. Cumhur ittifakının çadırında görevli olan MHP Şişli İlçe Teşkilatı'ndan Gizem Koca ise 'AK Parti Şişli'de Sarıgül'e çalışıyor' iddialarını yalandı. Yıllardır burada yerel çalışmalara katılan bir siyasetçi ise CHP'nin belediyeyi kazanacağını fakat belediyedeki meclis çoğunluğunda CHP etkisinin kırılacağını söylüyor.

Şişli'deki seçim gündemine geçmeden önce kısa bir hatırlatma yapalım:

2014 yerel seçimlerinde Şişli'de partilerin almış olduğu oy oranı ve oy sayısı şöyle: CHP: yüzde 61,6 (108 bin 523 oy), AK Parti: yüzde 27,5 (48 bin 531 oy) HDP: yüzde 4,1 (7 bin 140) MHP: yüzde 4,1 (7 bin 139). Şişli'de 9'ncu sırada olan DSP ise burada 221 oy aldı.

Bu seçimde millet ittifakının adayı Muammer Keskin, cumhur ittifakının adayı Nihal Yıldırım olurken 15 yıl boyunca belediyeye başkanlık yapmış Mustafa Sarıgül ise DSP'nin adayı oldu.

İLK DURAĞIMIZ CHP SEÇİM ÇADIRI

İlk durağımız Şişli Cevahir AVM önünde kurulan CHP seçim çadırı. Bizi burada CHP'li Çiçek Yanıkçı karşılıyor. Yanıkçı'yla sohbet ediyoruz: "Farklı partilerin seçmenleri sık sık çadırımıza geliyor. İlk günlerde adayımız Muammer Keskin'in kim olduğunu ve ne iş yaptıklarını soruyorlardı. Zaman içerisinde Muammer Keskin tanınan bir isim oldu. Ve insanlar artık bu soruyu sormamaya başladı. Ayrıca CHP seçmeni Sarıgül'e çok kızgın. İnsanlar Sarıgül'ün CHP'ye ihanet ettiğini söylüyor. Seçmen bize oy verecek. Belediyeyi farkla alacağımıza inanıyorum."

.

'NİŞANTAŞI, KURTULUŞ, FERİKÖY'E HİZMET GİDİYOR AMA...'

Buradan ayrıldıktan sonra cumhur ittifakının seçim çadırına giriyoruz. Burada ise MHP Şişli İlçe Teşkilatı'ndan Gizem Koca, seçmenlerle sohbet ediyor, belediye başkan adayları olan Nihal Yıldırım hakkında bilgi veriyor. Koca'yla tanıştıktan sonra çadıra gelen seçmenin kendilerine ne anlattıklarını soruyoruz: "Standımıza uğrayan insanlardan iyi dönüşler alıyoruz. İnsanlar CHP'nin izlemiş olduğu rant kavgalarından şikayetçi olduklarını söylüyor. Belediye işçileri de bu durumdan şikayetçi. Bize en çok şu şikayetler anlatılıyor: Belediye zengin kesimlerin, parası olanların mahallelerine, sokaklarına hizmet götürüyor. Kurtuluş'a, Feriköy'e, Nişantaşı'na hizmet götürülüyor ama Meşrutiyet mahallesine hizmet gitmiyor. Bizim için 'Mustafa Sarıgül'e çalışıyorsunuz' diye eleştiriler de geliyor. Bizim burada dokunmadığımız insan kalmadı. Biz neden Sarıgül'le ortak çalışalım ki? Cumhur ittifakı bu seçimde Sarıyer'i alacak. Biz kazanacağız."

.

'FARK YÜZDE 5'

Bu sohbetin ardından yıllardır Şişli'de siyaset yapan bir isimle görüşüyoruz: "Şişli demokratik bir kitlenin ortak adayı konumunda olan Muammer Keskin hem CHP hem de HDP kitlesi içerisinde öne çıkıyor. Toplamda da bu aday (Muammer Keskin) önde. İki ayrı bağımsız araştırma örneğinde de görüyoruz. Fark yüzde 5. Şöyle bir şey daha anlatmak istiyorum: Sarıgül Şişli’deki Ermenilere ciddi anlamda dokunuyor. Fakat HDP tabanındaki Ermeniler Sarıgül’e yönelmiyor. Keskin belediyeyi alır. Ancak belli bir farkı elde etmesi gerekir. Çünkü sadece ipi göğüslemesi yetmez mecliste de gerekli çoğunluğu yakalayabilmeli."

HDP'LİLER NE DİYOR?

HDP Şişli'de aday göstermedi. 2014 seçimlerde Şişli'de MHP'den 1 oy fazla alan HDP bu seçimde ne yapacak? HDP Şişli Eşbaşkanı Derya Göral ile konuşuyoruz: "Mustafa Sarıgül güçlüymüş gibi bir görüntü yaratmaya çalışsa da seçimin favorisi Şişli demokrasi güçlerinin ve Şişli demokrasi meclisinin de adayı olan CHP Adayı Muammer Keskin'dir. Muammer Keskin'in tanınırlığı arttıkça oy farkı da açılıyor. Zaman geçtikçe Sarıgül oy kaybına uğruyor. HDP olarak AKP - MHP ittifakına olduğu kadar rantçı belediyeciliğe de Şişli'de geçit vermeme yönünde tutum belirledik ve seçmenlerimize bu tutumu anlatıyoruz. Sarıgül'e verilecek oyun AKP-MHP ittifakına oy vermekten farkı olmadığını anlatıyoruz. Devrimci, demokrat, yurtsever tek bir kişinin dahi Sarıgül'e oy vermemesi gerektiğini açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Rantçı değil halkçı belediyecilik için haktan yana bir aday olarak Muammer Keskin'i ve listesini destekleyeceğiz."