Sivas'ta buğday hasadı başladı

Sivas'ta başlayan buğday hasadına katılan Vali Yılmaz Şimşek, "Bu sene ürünlerimizde hem kalite hem de miktar yönünden ciddi artış var" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin önemli buğday üretim merkezlerinden Sivas'ta hasat başladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve beraberindekiler, Aşağıyıldız köyünde buğday hasadı programına katıldı.

'BU SENE KALİTE VE REKOLTE YÜKSEK'

AA'nın aktardığına göre biçerdöver kullanarak hasadı gerçekleştiren Şimşek, çiftçilere kolaylıklar diledi.

Bereketli ve rekoltesi yüksek sezon geçirildiğini belirten Şimşek, "Ürünlerimizde hem kalite hem de miktar yönünden ciddi artış var. Nitelik yönünden bakacak olursak geçen yılki pazarlama sorununu bu yıl üreticilerimiz yaşamıyorlar çünkü ürünleri kaliteli. Aynı şekilde nicelik olarak da geçen yıl 800 bin ton civarında ekim varken bu yıl yüzde 15 artışla 1 milyon tona yükselmiştir" ifadelerini kullandı.

'EKİLMEYEN TARIM ARAZİSİ KALMASIN'

Sivas'ın, ülkenin tahıl ambarlarından biri olduğuna değinen Şimşek, şunları kaydetti:

"Amacımız, üretimi ve kaliteyi daha da artırmak, hem de ekilmeyen arazinin kalmamasını sağlamak. Böylece tarımda, kırsal kesimde üretimi ve istihdamı artırmak istiyoruz. Çiftçilerimizin ekonomik durumunu, gelirini daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Çiftçilerimize bereketli hayırlı hasat sezonu diliyorum."

(ANADOLU AJANSI)