Sivas'taki orman yangını kontrol altına alındı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki orman yangını, çevre il ve ilçelerden ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Giresun Orman İşletme Genel Müdürü Mustafa Özkaya, "Meskun mahallerin tehlikesi yok. Muhtemelen sabah soğutma çalışmalarına hız veririz" şeklinde açıklama yaptı.

Abone ol

DUVAR - Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre ilçelerin yanı sıra Tokat, Ordu, Giresun, Amasya ve Ordu'dan da ekipler sevk edildi. Yangının kontrol altına alındığını açıklayan Giresun Orman İşletme Genel Müdürü Mustafa Özkaya, "Şu an yangın tehlike arz etmiyor. Meskun mahallerin tehlikesi yok" dedi.

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Ortaseki Köyü'nde akşam saatlerinde başlayan yangın, ormanlık alana sıçrayarak büyüdü. Yangının ilk olarak Koçali mezrasında bir arazide çıktığı, daha sonra ise ağaçlara sıçradığı ve yaklaşık 50 hektarlık bir alana yayıldığı ileri sürüldü.

Koyulhisar Belediyesi ve Orman Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Ekipler yangını söndürmede yetersiz kalınca çevre ilçeler ve il merkezinden takviye istendi.

'ARAZİ SARP OLDUĞU İÇİN MÜDAHALE ZORLAŞIYOR'

Çalışmaları inceleyen Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli, "Çok şükür can ve mal kaybı yok ama ormanlar bizim canımız. Arazi çok sarp olduğu için müdahale zorlaşıyor" dedi.

Yerleşim yerleri için önlem alındığını belirten Epsileli, "Hem yukarıdaki, hem aşağıdaki mahallemizde önlemler alındı. Evlerle ilgili bir sıkıntı yok. Adana'dan helikopter istemiştik. Helikopter çıkış yapamamış. Arazi çok sarp olduğu için, yol bulmak zor. Ondan dolayı müdahale zorlaşıyor. Şuİnşallah kontrol altına alındı gibi. Büyük bir kısmı alındı" diye konuştu.

Yangına, bölgeye giderek ilk müdahaleyi yapan Koyulhisar Belediyesi İtfaiye Amiri Fahrettin Fırat, 2 araç ve 2 iş makinesi ile yangına müdahale ettiklerini belirterek, "50 hektar üzerinde bir alanda yangın var. Helikoptere ihtiyacımız var. İnsan gücü ile yapılacak gibi değil. Arazi engebeli olduğu için itfaiye ekipleri olarak müdahale edemiyoruz" dedi.

Köy sakinleri ise yangının küçük bir noktada çıktığını, ancak zamanında müdahale dilmediği için kısa sürede yayılarak ormanlık alana sıçradığını iddia etti.

'MESKUN MAHALLERİN TEHLİKESİ YOK'

İlerleyen saatlerde Tokat, Ordu, Giresun, Amasya ve Ordu'dan itfaiye ekipleri ve arazözler bölgeye sevk edildi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Giresun Orman İşletme Genel Müdürü Mustafa Özkaya, "Koyulhisar ilçemizde 2 tane arazözümüz var. İlk müdahaleyi onlar yaptı. 15 dakikada yangına müdahale edildi. Şu an itibari ile yangın kontrol altına alınmış durumda. Yangını söndürme ve soğutma çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek" dedi.

Yangının yerleşim yerleri için tehlike oluşturmadığını söyleyen Özkaya, "Muhtemelen sabah soğutma çalışmalarına hız veririz. Şu an yangın tehlike arz etmiyor. Meskun mahallerin tehlikesi yok. Karayolu ulaşımında bir sıkıntımız yok. Korkulacak bir şey yok. Bütün ekiplerimiz aktif bir şekilde yangına müdahale ediyor" şeklinde konuştu. (SİVAS/DHA)