'Sivil dönemde yetkim yoktu, OHAL'le kapattım'

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta 27 bar ve gazinoyu kapattığını belirterek, "Aslında sivil dönemde yetkim yok ama bugün var ve kullandım" dedi. Yurtnaç, 4 içkili lokanta olduğunu belirterek, "Onlara dokunmadık" dedi.

Abone ol

DUVAR - OHAL'in verdiği yetkiye dayanarak kentteki alkollü mekanları kapatan Vali Kemal Yurtnaç, OHAL sürdüğü müddetçe bu yerlerin kapalı olacağını söyledi.  Yurtnaç, 'eksiklikler varsa denetim yapmak yerine neden kapatma yoluna gittiği' sorusuna ise "Sivil dönemde yetki belediyede. Aslında sivil dönemde yetkim yok ama bugün var ve kullandım" diye yanıt verdi.

RS FM’de Yavuz Oğhan’a konuşan Yurtnaç "Yozgat'ta genel olarak da 27 tane bar, gazino ve payvon var. 2 hafta önce bu ilçelerimizden birinde 2 kişi öldürüldü. Oradaki idari boşluktan bu insanlar yararlanmaya çalışıyor” dedi.

'PARA NEDEN EĞLENCEYE GİTSİN?'

Söz konusu mekanlara 62 kez denetim yapıldığını belirten Yurtnaç, "Yozgat'ta şeker pancarından gelen para üretime gideceğine eğlenceye gidiyor. 20 bin nüfuslu ilçede 17 tane böyle bar ve pavyonun olması hakkaniyet çerçevesinde değil” ifadesini kullandı.

Bu yerlerin Ankara ve İstanbul'daki gibi nezih mekanlar olmadığını, kendilerini düzeltmesi gerektiğini söyleyen Yurtnaç, Yozgat'taki içki içilebilecek yerlerin bilgisini de paylaştı.

Şu anda Yozgat'ta lokanta tarzı 4 tane yer olduğunu, onlara bir şey demediklerini söyleyen Yurtnaç "Gidecek olan yine gider ama bir de ortadaki insanlar var. Eğer çok rahat bir ortam sağlarsanız bunlara, ortadaki insanlar da gider. Bizim amacımız ortadaki insanları korumak” diye konuştu.