'Sizin gibiler sanat kurumlarına son darbenin vurulması için elinden geleni yapıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik'in 'eskiden kurumda atamaları CIA’nin yapıyordu’ ifadelerine tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, 2014-2018 yılları arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak görev yapan Nejat Birecik'in bir röportajda, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde CHP Milletvekilinin baskısına uğradığı, eskiden Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Genel Sekreteri’nin ABD istihbarat teşkilatı CIA tarafından atandığı, Devlet Tiyatrolarına CIA’in hakim olduğu, devlet tiyatrolarının miadının dolduğunu ve dokunulamadığı gibi birçok somut olmayan iddianın yanı sıra tiyatrolara, sanatçılara ve eski yöneticilere de ithamlarda bulunmaktan geri durmadığını belirterek tepki gösterdi. 

Gülşah Deniz Atalar, şu ifadeleri kullandı:

"Nejat Birecik’e tavsiyemiz şudur ki; güzelleme yapmak yerine öncelikle kendi dönemindeki icraatlarının hesap dökümünü çıkartmalı. Devletin işleyişi, kamusal akıl, kültür ve sanat hayatı dizi setinde oynadığınız ve yazdığınız senaryolara göre şekillenmiyor Sayın Nejat Birecik! Devlet Tiyatroları ticari bir işletme gibi işleyen kar amacı gözeten bir teşebbüs de hiç değil. Devlet Tiyatroları; kültür sanat hayatında kamu yararına göre kamu hizmeti yürüten bir kamusal sanat kurumudur. Sizin gibiler, sanat kurumlarına son yıllarda verilen tahribatın amacına ulaşması, son darbenin de vurulması için elinden geleni yapıyor! Sizin yerinizde olsam, ileri sürdüğünüz mesnetsiz iddialar ve iktidar güzellemeleri ile geçmişinizi hatırlatarak gündeme tekrar gelmek yerine, bir kenarda oturup kendimi unutturmaya çalışırdım."