Snapchat okulu milyoner yaptı!

ABD'de St Francis Lisesi, Snapchat'e yaptığı 15 bin dolarlık yatırımdan en az 20 milyon dolar kazandı. Lise Snapchat'in ilk yatırımcılarından biriydi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Saint Francis Lisesi'nin sosyal medya uygulaması Snapchat'teki hisseleri, Snapchat'in halka arzıyla birlikte milyonlarca dolara ulaştı. St Francis Lisesi, yıllar önce sosyal medya sitesine 15 bin dolarlık sembolik bir yatırımı yapmışken yıllar sonra bu yatırımdan 20 milyon dolardan fazla para kazandı.

OKUL İLK YATIRIMCILARDAN BİRİYDİ

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Katolik mezhebine mensup kişilerin eğitim gördüğü Saint Francis Lisesi, geçtiğimiz günlerde halka arz edilen sosyal medya devi Snapchat'in ilk yatırımcılarından biriydi. Snapchat'in çatı şirketi Snap Inc.'nin halka arz törenini izleme şansı yakalayan müdür Simon Chiu, dünya devi kapital şirketlerinin ve yatırım bankalarının arasında bu töreni izlemenin şaşkınlığını dile getirmekten kaçınmadı. Okulun eski müdürü Kevin Makley geçmişte bu yatırımdan büyük bir beklentilerinin olmadığını belirtti. Perşembe günü Snapchat'in borsadaki hisseleri 17 dolardan 24,8 dolara çıktı.

Saint Francis Lisesi'nin o dönem Snapchat'e yaptığı 15.000 dolar ederindeki yatırımdan elde edilen hisseler, bugün milyonlarca dolar değere sahip öyle ki okulun Snapchat'teki hisselerinden küçük bir kısmını satması, okul binasından bir tane daha yaptırılmasını sağlayabilir.