SOHR: Suriye'deki IŞİD saldırısında 68 kişi hayatını kaybetti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus’un doğu kırsalına bağlı El Suhna'nın güneydoğusunda IŞİD'in düzenlediği değerlendirilen saldırıda en az 61 sivil ve yedi askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Humus kentinin doğu kırsalına bağlı El Suhna'nın güneydoğusunda düzenlenen saldırı hakkında açıklama yaptı. SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, saldırıda en az 61 sivil ve yedi askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Middle East Eye haber sitesinin aktardığına göre, ilk saldırı El Suhna'da hükümete bağlı bir kontrol noktasını hedef aldı. Ardından, motorsiketli saldırganlar bir tarlada mantar toplayanlara ateş açtı. Saldırganlar daha sonra bölgeden kaçarak uzaklaştı. SOHR, 'IŞİD'in ıssız bölgelerde saldırılar düzenlemek için Suriye'de Şubat-Nisan ayları arasında yapılan mantar hasadından faydalandığını' söyledi.

IŞİD ise henüz saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

SANA, 53 SİVİLİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURMUŞTU

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) konuyla ilgili bugün sabah saatlerinde paylaştığı haberde, IŞİD’in 53 Suriyeliyi öldürdüğünü duyurmuştu. Ajansın haberine göre, IŞİD üyeleri, Humus'un doğu kırsalına bağlı El Suhna'nın güneydoğusunda mantar toplayan yurttaşlara saldırmıştı. 

Tedmur Ulusal Hastanesi Genel Yetkili Müdürü Dr. Velid Odeh, konuyla ilgili açıklamasında, hastaneye gönderilen 53 kişinin cesetlerinde yapılan inceleme sonucunda ‘ölüme kafalarına isabet eden kurşunların neden olduğunun’ anlaşıldığını söylemişti. 

Palmira’da ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından Humus’taki hastanelere sevk sevk edilirken, saldırıdan kurtulanlardan biri, IŞİD’in arabalarını da ateşe verdiğini aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)