Sokak dersleri sürüyor

İhraç edilen akademisyenler sokak derslerine devam etti: Dört duvar gereksiz

Abone ol

DUVAR - Batıkent Hayır Meclisi’nin etkinliğine davet edilen akademisyenler sokak derslerine devam ettiler. Ankara Üniversitesi ihraç edilen Araştırma Görevlisi Esra Dabağcı, “Kamuya olan borcumuzu ödemek için dört duvara, dekana, rektöre ihtiyacımız yok” dedi.

Batıkent Hayır Meclisi’nin düzenlediği sokak dersinde konuşan akademisyenler, ihraç edilme süreçlerini anlattılar. Evrensel'de yer alan habere göre, Batıkent metrosu önünde yapılan etkinliğe Ankara Üniversitesi’nde ihraç edilen Mehmet Mutlu, Esra Dabağcı ve Nail Dertli davet edildi. Ankara Üniversitesi DTCF’den ihraç edilen Araştırma Görevlisi Esra Dabağcı, AKP’nn kamu personel rejiminde yaptığı değişiklikler ve kamu emekçilerine yönelik uygulamaların ihraçların daha öncesine rastladığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Ocak 2016’da imzacı akademisyenlere yönelik “maaşlarını devletten alıp devleti eleştiriyorlar” sözlerine atıfta bulunan Dabağcı, “Evet maaşımızı aldığımız için kamuya borcumuz var. Biz bu borcu ödemek için o bildiriye imza attık. Toplumsal barışa katkı sağlamak için imza attık. İhraç edilmiş olsak da bu çabalarımıza devam edeceğiz. Kamuya olan borcumuzu ödemek için dört duvara, dekana, rektöre ihtiyacımız yok” dedi. Bu yüzden sadece eylemlerle değil, alternatif bir gündelik yaşamı da örmek için bir araya geldiklerini söyleyen Dabağcı, Ankara Dayanışma Akademisi’ni açarak akademiyi sokağa ve topluma taşımayı amaçladıklarını dile getirdi. Dabağcı, yakında düzenli derslere de başlayacaklarını duyurdu.

‘KENDİLERİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE İŞTEN ATTILAR’

Yine Ankara Üniversitesi’nde ihraç edilen Araştırma Görevlisi Nail Dertli, ihraç edildikleri KHK metinlerinde kendilerinin terör örgütleriyle ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını söyledi. 2005 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdiğini belirten Dertli, fakültelerinin çok sayıda tasfiye yaşadığını, geçmişte 1402’lik olarak anılan toplu işten atmaların yaşandığını anlattı. Onların sarı zarflarla üniversitelerden atıldıklarını kaydeden Dertli, “Bu zamana kadar ‘sarı zarf gelmiş’ diye şaka yapıyorduk. Bize sarı zarf gelmedi. Bizi bir KHK listesi ile attılar. Fakültede sarı zarf alma onurunu da çeşitli biçimlerde nail olduk. Onlarca yıl emek vermiş akademisyenlerine işten atıldıklarını bir sarı zarfla dahi duyurma nezaketini göstermeyen bir pespayelikle atıldık biz. Bu pespayeliğin ortağı YÖK’tür, hükümettir, Saray’ın İbiş’idir. Bu atılma biçimi tam kendilerine yakışan bir biçimdir” dedi.