Sokak hayvanları tasarısına karşı çıktı ifadeye çağrıldı: 'Ortada kanun dahi yok'

CHP Eskişehir İl Başkanı, sokak hayvanlarına dair tasarıyı protesto ettiği için "Kanunlara uymamaya tahrik" suçlamasıyla ifade verdi. Yalaz, tasarı kanunlaşmadığı için suç unsuru olmadığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısının protesto eyleminde yaptığı açıklamaların ardından hakkında başlatılan "Kanunlara uymamaya tahrik" soruşturması kapsamında ifade verdi.

DHA'nın haberine Eskişehir Adliyesi’ne gelen Yalaz, savcılıkta ifade verirken adliye önünde toplanan CHP’liler ve hayvan hakları savunucuları ile dernek üyeleri protesto eylemi yaptı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da adliyeye gelerek Yalaz'a destek verdi.

İfade verdikten sonra adliye önünde açıklama yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, kendisine yöneltilen suçun unsurlarının oluşmadığını belirtti.

Adliye önünde çok sayıda kişi, Yalaz'a açılan soruşturma ve yasa tasarısını protesto etti (Fotoğraf: DHA)


Yalaz, "Bir avukat ve hukukçu olarak şunu ifade etmek isterim, suçun hiçbir şekilde unsurları oluşmamıştır. Çünkü ortada bir kanun dahi yoktur. Ben o açıklamaları yaptığım zaman kanun, tasarı aşamasında komisyondaydı. Halen daha kanunlaşmamıştır. Yine suçun maddi ve manevi unsurları hangi açıdan bakarsanız bakın suçlamalar, iddialar asılsızdır. Buradaki amaç bir suçun soruşturması kovuşturmasından ziyade, toplumsal tepkiye karşı halkı susturmaya, gözdağı vermeye yönelik bir harekettir diye düşünüyorum. Diyorlar ki CHP Eskişehir İl Başkanı sokakları yakmakla yıkmakla tehdit ediyor. CHP’nin siyasi tarihinde de kültüründe de sokakları yakmak yıkmak, ateşe vermek yoktur" diye konuştu.

Talat Yalaz, sokak hayvanlarına yönelik komisyonda görüşülen kanunun tasarısına karşı yapılan protestoda Gezi Parkı eylemlerini hatırlatarak, "Vicdanını körelmiş olanlar, hayvanları katletmeyi öneriyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi; tarihi bir direnişe hazır olsunlar. İki tane ağaç kesildi diye sokakları gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarımıza dokunurlarsa da aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz. Direne direne kazanacağız. Eğer bu yasayı geçirirlerse, tarihi bir direnişe hazır olsunlar" demişti.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Yalaz'ın açıklamalarının ardından "Kanunlara uymamaya tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

(HABER MERKEZİ)