Sokak köpekleri teklif görüşmeleri 18 saat sürdü: Muhalefet tepkili, iktidar suskun

Sokak köpeklerine ötanazi yapılmasını içeren kanun teklifinin komisyon görüşmeleri 18 saat sürdü. 17 maddelik teklifin 3 maddesinin görüşmeleri tamamlandı.

Abone ol

ANKARA - Sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren Hayvan Hakları Kanununda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin komisyon görüşmeleri 18 saat sürdü. 18 saat boyunca sadece bir kez yemek arası ve ve yaşanan tartışmalar sebebiyle 5’er dakikalık kısa aralar verildi.

Komisyon görüşmeleri, ilk 3 üncü maddenin kabul edilmesi ardından sona erdi. Toplantı Pazartesi günü 14.00’te devam edecek.

MECLİS PENCERELERİNDEN SLOGAN SESLERİ

Görüşmeleri salona alınmadıkları için Meclis koridorunda takip eden sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve hayvan hakları savunucuları tüm konuşmaları koridordaki ekrandan takip ederek telefonlarıyla canlı yayın yaptı. Sabah saatlerine gelindiğinde koridorda bekleyen STK üyeleri ve hayvan hakları savunucuları teklife ve teklifin aralıksız bir şekilde görüşülerek hızlıca geçirilmek istenmesine tepkilerini Meclis pencerelerinden slogan atarak gösterdi.

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI, SADECE BİR VEKİL KONUŞTU

Toplantı boyunca muhalefet milletvekillerinin tümü söz alarak teklifte itiraz ettikleri, çelişkili ve muğlak buldukları noktaları aktararak soruna çözüm olmayacağına dair tespitlerini aktardı.

AK Parti milletvekillerinden ise sadece teklifin ilk imzacısı Harun Mertoğlu bir kez söz aldı ve kısa bir konuşma yaptı. Muhalefetin AK Parti milletvekillerine yönelttiği teklifin içeriğine ilişkin soruların tümü yanıtsız kaldı. Pek çok muhalefet partisi milletvekili AK Partili milletvekillerinin sorulara yanıt vermesi ve yorum yapması için ısrar etse de AK Partili milletvekilleri sessizliğini korudu.

SATAŞMA VAR SÖZ HAKKI DOĞDU, SÖZ ALIN

Toplantının 17’nci saatinde muhalefet milletvekilleri, konuşma yaptıktan sonra AK Partili milletvekillerine, ‘Sataşma var, söz hakkı doğdu. Söz alın” dedi ancak AK Parti milletvekilleri sataşmaları da yanıtsız bıraktı

17’NCİ SAATTE 3’ÜNCÜ MADDEYE GELİNDİ

Sabah 6:30’da, toplantının 17’nci saatinde teklifin 3’üncü maddesine geçildi. Muhalefet milletvekillerinin ara verme talepleri dikkate alınmadı.

'BİZ DUVARA KONUŞUYORUZ'

Bazı milletvekillerinin sağlık sorunları olduğu, ilaç içmeleri gerektiği hatırlatıldı ancak toplantıya ara verilmedi. Talepler iletilirken komisyon başkan ve yardımcıları söylenenleri dikkate almadan çalışmaları sürdürünce muhalefet milletvekilleri, “Biz duvara konuşuyoruz”, “İnsanların sesini duymuyorlar, hayvanların sesini mi duyacaklar?”, “Şu tablodan utanmıyor musunuz?”, “Bizi yıldırmaya çalışıyorsunuz, yılmayız”, “Emir almışlar, emri uyguluyorlar”, “AK Partili arkadaşlar da uyuştu, gözleri açık uyuyorlar”, “O kadar iradesizsiniz ki cevap bile veremiyorsunuz”