Sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'na tahliye

İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.

Abone ol

DUVAR - İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 12 Ağustos'ta tutuklandı.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamaları yöneltilen Dilruba Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna itiraz reddedilmişti. Mahkeme daha sonra itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu’nun ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış ve yurt dışı yasağı getirmişti. Fakat Dilruba Kayserilioğlu’nun ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

TAHLİYE EDİLDİ

Halk TV'den Yağmur Beril Varol'a konuşan Kayserilioğlu’nun annesi, kızının akşam saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildiğini anlattı.

Varol, Kayserilioğlu’nun tahliye edildikten sonra otobüs durağında beklediğini, sokaktaki birinden telefonunu ödünç alarak annesini aradığını anlattı. Varol, Kayserilioğlu’nun gece 23.00 sıralarında evine ulaşabildiğini anlattı.

(ALINTI)