Sokaklarda İmamoğlu kutlamaları: Bugünü yıllardır bekliyoruz

Muhalefet uzun yıllar sonra ilk kez galibiyet kutlamaları için sokağa çıktı. Uzun araç kuyruklarından 'Hak, hukuk, adalet' sloganları Beşiktaş meydana kadar sürdü. HDP'liler şarkılar eşliğinde halay çekerken Beşiktaş meydanda belediye başkanının konuşmasını dinleyen bir seçmen şöyle konuşuyordu: "Yıllardır bugünü bekliyorduk, yıllardır..."

Abone ol

DUVAR - Yenilenen İstanbul seçim sonuçları açıklandıktan sonra kutlamaların adreslerinden bir tanesi de Beşiktaş oldu. İstanbullular İmamoğlu'nun zaferi sonrası kendini sokaklara attı. Beşiktaş'a indiğimizde uzun araç konvoyları oluşurken HDP'liler ise Selahattin Demirtaş'ın 'Korkma bağır' şarkısını söylüyordu. Eline Türkiye ve HDP bayrağı alan biriyse bu kareyle fotoğraf çektiriyordu... Beşiktaş meydana indiğimizde herkesin ağzından aynı cümle çıkıyordu: Bugünü yıllardır bekliyoruz...

Muhalefet uzun yıllar sonra ilk kez galibiyet alınca kutlamalar için sokağa çıktı. Uzun araç kuyruklarından, 'Hak, hukuk, adalet' sloganları Beşiktaş meydana kadar sürdü. Binlerce kişi Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasında sıkça kullandığı, "Her şey çok güzel olacak" sloganlarını hep bir ağızdan seslendirdi. Bir kadın ise bağırarak, "Her şey şimdiden çok güzel oldu" diyordu.

HDP'LİLER HALAYA...

Seçim sürecinin en tartışmalı, belki de en çok yorulan kitlesi HDP seçmeni de kutlamalara katıldı. Halay çeken HDP'lileri CHP'liler teveccühle izliyordu. Hoparlörlerde halay şarkısı durunca hep bir ağızdan cezaevinde olan Selahattin Demirtaş'ın, 'Korkma bağır' şarkısı söylendi. Yıllardır HDP için en çok getirilen eleştiri, parti bayrakları ile Türk bayrağının yan yana görünmemesi olmuştu. Kutlamalarda öyle olmadı. Seçmenlerin elinde hem Türk bayrağı, hem de HDP bayrakları vardı...

.

'O GÜN BUGÜNDÜ'

İnsanlar Beşiktaş'a doğru inerken yolda karşılaştıkları, Sakarya gibi şehirlerden getirilen çevik kuvvet destek araçlarının da fotoğraflarını çekiyordu. İnsanlar, artık bir gücün karşılarında baskı unsuru olarak durmasını eleştiriyor. Beşiktaş meydana vardığımızda Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuşuyordu. Akpolat'ın konuşması bitince önümdeki bir kadın şöyle diyordu: "Biz bugünü yıllardır bekliyoruz. O gün bugündü..."