SOL Parti bildirisine sadece Çorum'da dava açıldı

SOL Parti Genel Merkezi'nce basılan ve ülkenin her yerinde dağıtılan bildiri hakkında sadece Çorum’da dava açıldı. Dün görülen duruşmada beraat kararı çıktı.

Abone ol

ÇORUM - SOL Parti'nin Türkiye genelinde dağıtılan bildirisi hakkında Çorum'da açılan ve dün görülen duruşmadan beraat kararı çıktı.

Çorum 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrası açıklama yapan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, “Ülkenin her ilinde dağıtılan SOL Parti bildirisinden dolayı sadece Çorum'da dava açılması düşündürücü” dedi.

‘BU DAVA HİÇ AÇILMAMALIYDI’

SOL Parti'nin pek çok şehirde dağıtılan bildirisinde, "Bu böyle gitmez, hepimiz biliyoruz! Bir avuç harami lüks, şatafat içinde yaşıyor. İşçiler, köylüler ve tüm emekçiler sefalete mahkûm ediliyor. Gençlerin geleceği çalınıyor. Kadınlar her gün yeni baskılarla eziliyor. Halk salgında ölüyor, işsiz kalıyor, sefalete sürükleniyor. Âmâ zenginler için çarklar dönüyor. Mega şirketler, patronlar salgında da kârlarına kâr katıyor..." ifadeleri yer alıyordu. Bildiride yer alan ifadeler nedeniyle "devlet kurumlarını aşağılamak" suçlamasıyla dava açıldı. 

Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasına SOL Parti Amasya İl Başkanı Suat Sancak ve Merzifon İlçe Başkanı Tuğrul Saltık da katıldı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer yaptığı açıklamada, “Bu davanın hiç açılmaması gerektiği bugünkü beraat kararı ile kanıtlanmışken, aynı eylem nedeniyle hakkımızda başka bir gerekçeyle bir dava daha açılmıştır. Açılan yeni davadan da derhal beraat kararı verilmelidir. SOL Parti olarak Çorum'da halkın yaşadığı işsizlik, açlık, zam ve adaletsizlikler karşısında çare üreten politikalarımızla örgütlenmeye devam edeceğiz” dedi.