Soma depreminin ardından Ege için uyarı: 6'nın üzerinde deprem potansiyeli var

Soma'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki duruma dikkat çeken Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, "6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar yer alıyor" dedi.

DUVAR - Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 3.3'e varan yaklaşık 30 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "İzmir ve çevresinde son yüzyıl içerisinde büyüklükleri 4.1 ile 5 arasında 442 adet deprem meydana geldi. Bu alanda gelecek yıllarda da benzer büyüklüklerde depremlerin olması muhtemel. Bu bölgede Havran-Balıkesir Fay Zonu, Dikili Fayı, Bergama Fayı, Soma Kırkağaç Fay Zonu ve Gelenbe Fayı gibi büyüklüğü 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar yer alıyor" dedi.

Haberin Devamı
Türkiye Avusturya maçı şifresiz nasıl izlenir? Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Netflix paylaştı: Zeytin Ağacı'nın ikinci sezonundan fragman Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' TOGG'un satış rakamları belli oldu Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar