Soma Kömürcülük icralık oldu

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi, borçlarını ödemediği gerekçesiyle icralık oldu. Şirketin elektronik malları yediemin deposuna kaldırıldı.

Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği kazanın yaşandığı  madenin sahibi Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi icralık oldu. Çekleri ödenmediği için icralık olan şirketin elektronik eşyaları adli yediemin (birden çok kişi arasında hukuki durumu çekişmeli olan bir malın, çekişme sonuçlanıncaya kadar emanet olarak bırakıldığı yer) deposuna kaldırıldı. İcraya konu olan para miktarı ise 196 bin 296 TL.

DAHA ÖNCE DE HACİZ KARARI UYGULANMIŞTI

Soma’da 13 Mayıs 2014’te, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı maden ocağında yaşanan kazada 301 işçi hayatını kaybetti. Türkiye’yi derinden sarsan katliam sonrasında adli soruşturmada suçları olduğu gerekçesiyle 6’sı tutuklu 46 sanık hakkında, “olası kasıtla öldürme”, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma”, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bir yandan da 301 madencinin aileleri de, Soma 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tazminat davaları açtı. Ailelerin istekleri üzerine şirketin mal varlığına ihtiyati haciz kararı uygulanmıştı. Şirket bu sefer de çekleri ödenmediği için başka bir şirkete olan borçları nedeniyle icralık oldu.

Somalı aileler Adalet Yürüyüşü'nde