'Son bir haftada 12 eylem engellendi'

İçişleri Bakanlığı, operasyonlara ilişkin bilgi verdi. 'Son bir haftada ülke genelinde 12 terör eylemi engellendi' denildi.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son bir hafta içerisinde (17-24 Ekim 2016) ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 12 terör eyleminin engellendiği belirtildi.

Son bir hafta içerisinde engellendiği iddia edilen 12 terör eyleminin 7'sinin bombalı araçla, birinin canlı bombayla, ikisinin silahlı saldırıyla, diğer ikisinin de el yapımı patlayıcı (EYP) ile yapılması planlandığı belirtildi.

Medyascope'ta yer alan habere göre, Bakanlığın açıklamasında “örgüte yardım ve yataklık” suçundan 217 kişinin gözaltına alındığı vurgulandı. Ayrıca IŞİD ile mücadele kapsamında 1 IŞİD'linin operasyonlarda öldürüldüğü, 113 IŞİD mensubunun gözaltına alındığı ve 18’inin tutuklandığı açıklandı. Bu operasyonlarda 35 kg TNT, 5 EYP, 1 tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca düzensiz göçmenlere aracılık eden 14 kişinin tutuklandığı ve 65 milyon 100 bin değerinde uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi.

Gaziantep'te canlı bomba kendini patlattı