Son şampiyon Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında şansı ne?

Trabzonspor, bu akşam Fenerbahçe ile sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Lemi Çelik, Sadi Tekelioğlu ve Servet Özkara, karşılaşmanın Trabzonspor için önemini anlattı.

Abone ol

Fatih Saygın

TRABZON - Süper Lig’e Dünya Kupası sebebiyle verilen 40 günlük aranın ardından 15. Hafta karşılaşmalarıyla ligler yeniden başladı. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Trabzonspor, bu akşam 19.00’da başlayacak maçta, kendi sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz sezon tescilli olarak 38 senenin ardından açık ara farkla şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor için bu sezon işler beklenildiği gibi gitmedi. Sezona Sivasspor’u 4-0 mağlup ederek Süper Kupa ile başlayan Bordo-Mavili takım, daha sonra ise şampiyonluğunu taçlandıracağı Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi başaramamıştı. Danimarka ekibi Kopenhag’a elenen Trabzonspor, UEFA Avrupa Süper Ligi’nde de topladığı 9 puanla gruptan çıkamadı ve UEFA Konferans Ligi’ne kaldı.

Bordo-Mavili takım için işler Süper Lig’de de iyi gitmedi. Sezona iki galibiyetle başlayan Fırtına, daha sonra inişli çıkışlı bir performans gösterdi. Trabzonspor, 13 maçta aldığı altı galibiyet, beş beraberlik ve iki mağlubiyetle 23 puan topladı ve yedinci sırada yer aldı. Lider Fenerbahçe’nin altı puan gerisinde bulunan Fırtına, ezeli rakibini mağlup ederek puan farkını üçe düşürmek ve yarışa yeniden ortak olmak istiyor.

Sadi Tekelioğlu

‘LİG YENİDEN BAŞLAYABİLİR’

Trabzonspor’da daha önce hem teknik direktörlük hem de altyapı koordinatörlüğü yapan Sadi Tekelioğlu, karşılaşmanın Trabzonspor için dönüm maçı olduğunu belirtti. Trabzonspor’un kazanarak yeniden yarışa ortak olabileceğini dile getiren Tekelioğlu, “Trabzonspor’un galibiyeti durumunda lig yeniden başlar. Ama Trabzon kaybederse fark dokuza puana çıkar ve yarıştaki diğer takımlarla da aradaki fark açılır. Ayrıca mental olarak da takımda düşüş olur. Atmosfer Trabzonspor'dan yana olacaktır” dedi.

Trabzonspor’un geçtiğimiz sezonki coşkulu futbolunun bu sezon sahada olmadığını dile getiren Tekelioğlu, yanlış bir planlamaya gidildiğini söyledi. Tekelioğlu, “Oyundaki düşüşte takımda çok fazla değişiklik yapılması en büyük sebep. Avrupa'nın hiçbir yerinde şampiyon olmuş takıma 13 oyuncu transfer edilmez. Ayrıca başta Nwakeme olmak üzere takımın önemli isimleri kaybedildi. Bu inanılmaz bir durum. Şampiyon olmayan takımlar kadrosunu yenileyebilir. Fakat teknik direktör Abdullah Avcı bu kadroyu kendi oluşturmasına rağmen oyuncularla ilgili memnuniyetsiz açıklamalarda bulunuyor” diye konuştu.

‘MAÇTA ŞANS YÜZDE 51 TRABZONSPOR’DAN YANA’

Tekelioğlu, dev maçın nasıl geçeceğine ilişkin tahminlere şunları söyledi: “Fenerbahçe'nin kadrosunda bu tür maçları Trabzonspor'a karşı oynayan oyuncu çok az. Trezeguet ve Bakasetas maçın kilit oyuncuları olabilir. Savunmada sıkıntılı bir Trabzonspor var. Fenerbahçe'nin etkili hücum organizasyonlarına karşı Trabzonspor'un nasıl önlem alacağı maçın gidişatını belirleyebilir. Maçta şansın yüzde 51 Trabzonspor, yüzde 49 Fenerbahçe'den yana olduğunu düşünüyorum.”

Lemi Çelik

‘TARAFTAR BELİRLEYİCİ OLUR’

Trabzonspor’un eski futbolcularından Lemi Çelik de maçın Trabzonspor için yeniden bir başlangıç şansı olabileceğini söyledi. Altı puanlık farkın çok fazla olmadığını dile getiren Çelik, “Trabzonspor’un evinde Kasımpaşa ve Konyaspor karşılaşmalarında aldığı iki beraberlik farkın açılmasına sebep oldu. Bu maçlar alınsaydı, bu akşam liderlik maçı izleyebilirdik. Trabzonspor yenerse yarışa yeniden dahil olur. Biraz taraftara bağlı. Taraftar, geçtiğimiz sezon olduğu gibi tribünleri doldurmuyor ve takıma yeterli destek vermiyor. Şampiyon olmak isteyen takımın taraftarı tribünleri doldurur” ifadelerini kullandı.

Takımdan mağlubiyet beklemediğini fakat olası bir yenilgi durumunda hiçbir şeyin bitmeyeceğini dile getiren Çelik, “Fark açılsa da daha sezonun ortasına gelinmediği için her şey bitmez. Seri galibiyetlerle fark yeniden kapanabilir” dedi. Çelik, Trabzonspor’un galibiyeti için hücumda daha becerikli olması gerektiğini dile getirerek “Gomez, Umut Bozok ve Djaniny, milli ara öncesi yetersiz kalmıştı. Oyuncuların skor sayılarını yükseltmesi gerekiyor. Cornelius’un boşluğu doldurulamadı” değerlendirmesinde bulundu.

Servet Özkara
‘TRABZONSPOR MAĞLUP OLURSA YARIŞTAN KOPAR’

Trabzon'u yakından takip eden yerel Taka gazetesi spor yazarı Servet Özkara da Fenerbahçe karşılaşmasının Trabzonspor için dönüm maçı olduğunu dile getirdi. Müsabakadan çıkacak üç sonucu değerlendiren Özkara, şu yorumu yaptı: “Trabzonspor için bu maç erken bir final. Bu final şampiyonluk olarak düşünülmemeli. Eski havayı yakalamak, taraftarı yeniden coşturmak, camiaya da ümit vermek anlamına geliyor. Trabzonspor, kazanırsa lig bordo-mavili takım için yeniden başlar. Berabere biterse fazla bir şey değişmez. Ama Trabzonspor mağlup olursa yarıştan kopar. Hem hoca için, hem yönetim için hem de takım için işler eskisi gibi olmaz.”

Trabzonspor’un beklentilerin altında kalan oyununa vurgu yapan Özkara, “Milli ara öncesi oynan futbol yeterli değildi. Artık bunu hoca da kabul ediyor ve ‘oyunumuz değişti’ diyor. Trabzonspor'un daha agresif, daha saldırgan bir oyun oynaması gerek. Milli arada oynanan hazırlık maçlarında ve kupa maçında gördüğümüz kadarı ile bu yönde bir hamle var. Fenerbahçe maçı son derece önemli. Bu maçta alınacak bir galibiyet, bu oyunun daha da gelişmesini sağlar” ifadelerini kullandı

‘İYİ OYUN PLANLAMASI İLE KAZANMAK ZOR OLMAZ’

Müsabakanın gidişatına yönelik de yorum yapan Özkara şu sözleri kullandı: “Trabzonspor oyun planlamasını iyi yaparsa Fenerbahçe karşısında kazanması zor olmaz. Fenerbahçe hücumu çok iyi olmasına karşın savunma zaafları yaşayan bir takım. Fenerbahçe ligin küme düşme adaylarından Karagümrük, Ümraniye, İstanbulspor ve Giresunspor'dan 11 gol yedi. Defansın arkasına yapılacak koşularla gol atmak mümkün. Trabzonspor rakibinin bu zaafını değerlendirebilir. Trabzonspor'un bu maçta kilit oyuncusu kalecisi Uğurcan Çakır olur. Bakasetas ve Trezeguet de maçın hücum yönünde belirleyici isimler olacaklardır.”