Sorrentino'nun otobiyografik filmi 'Hand of God'tan yeni fragman 

Paolo Sorrentino'nun Oscar Adayı otobiyografik filmi 'Hand of God'tan yeni fragman yayınlandı. 

Abone ol

DUVAR - 94. Akademi Ödülleri'nde, Uluslararası En İyi Film kategorisinde, İtalya'yı temsil eden Hand of God filminden yeni bir fragman yayınlandı. 1980'lerde, Paolo Sorrentino'nun doğup büyüdüğü Napoli'de geçen film, otobiyografik ögeler içeriyor.

Hand of God, Fabietto adındaki gencin büyüme hikayesini anlatırken, kader, aile, futbol, sinema, sevgi ve kayıp temaları üzerinden ilerliyor. Fabietto'nun hayatındaki değişiklikler, futbol dünyasının efsane isimlerinden, ''Tanrı'nın Eli'' (Hand of God) lakabıyla bilinen Diego Maradona'nın hayatına girmesiyle başlıyor. Futbola duyduğu sevginin peşinden giderken, bir aile trajedisiyle sarsılan genç Fabietto'yu, yönetmenliğe giden belirsiz ama parlak bir gelecek bekliyor. 

FLİPPO SCOTTİ BAŞROLDE 

Filmin ana karakteri Fabietto'yu, genç oyuncu Flippo Scotti canlandırıyor. Scotti, filmin dünya prömiyerini yaptığı 78. Venedik Film Festivali'nde, En İyi Genç Oyuncu dalında verilen Marcello Mastroianni ödülüne layık görülmüştü. Hand of God, Venedik'te En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Pasinetti ödüllerini ve Jüri Özel Ödülü'nü de kazanmıştı. 

Netflix yapımı film, Oscar yarışında İtalya'yı temsil etmesinin yanı sıra, Avrupa Film Akademisi'nin düzenlendiği Avrupa Film Ödülleri'nde de En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo kategorilerinde aday olarak gösterildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)