'Sosis Partisi: Gıdatopya' hakkında inceleme başlatıldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Prime Video'da yayınlanan animasyon "Sosis Partisi: Gıdatopya" hakkında "sapkınlık" gerekçesiyle yasal inceleme başlatıldığını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Prime Video'nun Türkiye katoloğunda yer alan "Sosis Partisi: Gıdatopya" isimli animasyon yapımı için yasal inceleme başlatıldığını duyurdu.

'SAPKIN HEGEMONYA GENÇLERİMİZİ HEDEF ALIYOR'

Şahin, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Toplumumuzu güçlü kılan ve ayakta sağlam bir şekilde tutan, bizi biz yapan inanç ve kültürel değerlerimizi hedef alan, kaynağı ve maksadı belli sapkın hegemonya, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi medya aracılığıyla hedef alıyor. Uluslararası yayıncı Prime Video'nun Türkiye kataloğunda yer alan 'Sosis Partisi: Gıdatopya' isimli animasyon görünümündeki yapım, sapkın içeriğiyle halkımızın tepkisini çekmektedir. Üst Kurul izleme uzmanlarımız gerekli incelemeleri yapmış, yayıncı platforma gerekli uyarılar en sert şekilde iletilmiş ve ilgili sapkın içerik hakkında yasal inceleme başlatılmıştır. Söz konusu izleme raporu ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınacaktır."

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)