Sosyal medyada 100 bin TL'sini dolandırdılar

Çorum’da, sosyal medya aracılığıyla tanıştığı kadın tarafından yaklaşık 100 bin lira dolandırıldığını iddia eden çiftçi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum kent merkezinde yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan 42 yaşındaki D.Ö., geçen mayıs ayında Facebook’ta 'Eda' ismini kullanan bir kadınla tanıştı. Site üzerinden bir ay boyunca yazıştığı kadınla birkaç kez cep telefonundan görüntülü olarak konuştuğunu söyleyen D.Ö., iletişimlerinin uzun süre devam ettiğini anlattı.

Kadının, rahatsız olan annesine bakabilmek ve başka ihtiyaçlarını karşılamak için paraya ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine D.Ö., 40 bin TL para gönderdiğini söyledi. Kadın, bir süre sonra D.Ö.’ye oturdukları evlerini müteahhide verdiklerini ve karşılığında 5 tane daire alacağını ancak bazı prosedürlerin aşılması için paraya ihtiyacı olduğunu, işlerini düzelttikten sonra kendisine paraları geri ödeyeceğini söyledi. D.Ö. de bunun üzerine çeşitli bankalardan kadının verdiği hesap numaralarına 40 bin TL daha gönderdi.

AVUKAT OLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞAHIS DA DOLANDIRDI

D.Ö., bu paraları gönderirken kendisini avukat olarak tanıtan Ramazan A. ile tanıştı.

Daha sonra para gönderdiği kadın kendisinin gazinoda çalıştığını ve gönderdiği parayı geri vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Ramazan A.’yı arayan D.Ö., bu kişinin, “Bana 8 bin TL. harç parası gönder, ben de bu kadının hesaplarına bloke koydurayım. Senin paranı bu şekilde kurtarayım” sözleri üzerine istenilen bu parayı da gönderdi.

Bu şekilde D.Ö.’yü arayarak sürekli para talep eden Ramazan A., D.Ö’ye WhatsApp üzerinden Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenmiş görünen evraklar göndererek yine para istedi. Buna inanan D.Ö. bir miktar daha para gönderdi. Bir süre sonra söz konusu kişilere ulaşamayan D.Ö., dolandırıldığını anlayınca Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyusunda bulundu.

D.Ö. savcılıktaki ifadesinde, “Sürekli Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenmiş evraklar gönderip, benden para istediler. Ben de bu şahıslara inanarak toplamda 100 bin TL’ye yakın para gönderdim ve dolandırıldım. Beni dolandıran şahısların tespitini ve cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.