Sovyetler Birliği'nden bu yana ilk: Moskova Davos'a katılmıyor

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) bugün Davos'ta başlıyor. Ukrayna lideri Zelenskiy'in açılış konuşması yapacağı zirveye Moskova, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana ilk kez katılmayacak.

Abone ol

DUVAR - İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu (WEF) bugün başlıyor. 26 Mayıs'ta sona erecek zirveye Rusya'dan veto geldi. Moskova, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana ilk kez Davos'ta yer almayacak.

Bloomberg HT'nin haberine göre, iki yıldır iptal edilen Dünya Ekonomi Forumu’nda bu sene diğer senelerden farklı olarak Sovyetler'in dağılmasından bu yana Ruslar ilk kez Davos'a katılmayacak.

Zirve bu yıl Rusya ve Ukrayna savaşından dolayı Rusların Davos'taki onlarca yıllık varlığına ve nüfuzuna ani bir son vermesi açısından farklılıklar barındırıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in video konferans yoluyla yapacağı açılış konuşması ile başlayacak zirveye bir grup Ukraynalı yetkili de katılıyor.

RUS SPONSORLAR ORTAKLIKTAN ÇIKARILDI

Zirvede yıllık 600 bin İsviçre Frangı (615 bin dolar) maliyetle gerçekleştirilen etkinlik takviminde önemli bir rol oynayan Rus sponsorlar bu yıl stratejik ortak olmaktan çıkarıldı. 2020 yılında Davos’a katılan milyarderler arasında Ruslar çoğunluk bakımından üçüncü sırada yer alıyordu.

Putin'in 2014'te Kırım'ı ele geçirmesinin ardından Rusların Davos'taki resmi varlığı azalmakla birlikte, Rus milyarderler ve iş dünyası liderlerinin toplantıya katılımları gerçekleşmişti. (Kaynak)