Şoygu: Ukrayna'daki ilerlemeyi bilinçli olarak yavaşlattık

Ukrayna'daki askeri operasyonun ilerleyişini 'bilinçli olarak yavaşlattıklarını' söyleyen Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Özel harekat sırasında insani hukuka harfiyen uyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun sivil kayıpları azaltmak için Ukrayna'daki askeri operasyonun ilerleyişini 'bilinçli olarak yavaşlattığını' söyledi. Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Savunma Bakanları Toplantısı'nda konuşan Şoygu, "Özel harekat sırasında insani hukuka harfiyen uyuyoruz" dedi.

"Sivil vatandaşlar arasında can kayıplarından kaçınmak için her şey yapılıyor. Elbette bu, taarruzun temposunu yavaşlatıyor fakat bunu bilinçli olarak yapıyoruz" ifadelerini kullanan Şoygu, Rus birliklerinin 'kurtarılmış bölgelerde barışçıl yaşamı yeniden sağlamak için sistematik bir çalışma yürüttüğünü' savundu. 

'YERLEŞİM YERLERİNİ KASTEN BOMBALIYORLAR'

Kiev yönetiminin, uluslararası hukuku ihlal ettiğini ileri süren bakan, şöyle devam etti: "Konutlarda, okullarda, hastanelerde ve kreşlerde ateş mevzileri kuruyorlar, orada tanklar ve toplar konuşlandırıyorlar ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Yerleşim yerlerini kasten bombalıyorlar."

'SİLAH TEDARİKİ KAYIPLARI ARTIRIYOR'

Ukrayna'ya silah tedarikinin insani kayıpları artırdığını söyleyen Şoygu, Rusya’ya karşı sert yaptırımlar uygulandığını ve enformasyon savaşı başlatıldığını savundu. "ABD ve iş birlikçilerinin hedefi, rekabeti ortadan kaldırmak için Rusya'nın stratejik olarak yıpranması ve bağımsız bir dış politika izleyen diğer devletlere uyarıda bulunmaktır" ifadelerini kullanan Şoygu, 'Washington liderliğindeki Batı’nın başta Ukrayna'nın tarafsız statüsü olmak üzere karşılıklı güvenlik garantileri konusunda Rusya’nın endişelerini dikkate almayı reddettiğini' söyledi. (DIŞ HABERLER)