Soylu: Almanya kadar zengin değiliz ama...

İçişleri Bakanı Soylu: Almanya kadar zengin değiliz ama aynı dönemde sel felaketi yaşadık. Hala bir onarmayı yapamadılar. Biz hangi atölyede, evde sıkıntı olmuşsa hepsine tek tek uzandık.

Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'de depremzedeler, TOKİ işçileri ve AFAD çalışanlarıyla, Bayraklı ilçesinde sokak iftarına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada "30 Ekim 2020'deki İzmir Depremi, bizim millet sınavımızdır" diyen Soylu, "Allah'a çok şükür, biz bu sınavı binlerce kez olduğu gibi yine milletimizin büyük fedakarlığıyla, sabrıyla beraber aştık. Hiçbir ayrılığa, fitneye, kargaşaya fırsat vermeden tam bir dayanışma içinde hem kurumlarımızın hem devletimizin hem de hemşehrilerimizin ve İzmirlilerin ferasetiyle, soğukkanlılığı ve gücüyle bu badireden güçlü bir millet olmayı başararak çıktık" ifadelerini kullandı. 

Soylu, geçmişte devlet güçlerinin deprem, sel felaketinden çok sonra olay yerine geldiğini belirtti ve vatandaşın o dönemde "Nerede bu devlet?" diye sorduğunu, bugün ise "Allah devletten razı olsun" noktasına gelindiğini savundu ve şunları söyledi: "Biz belki Almanya kadar zengin değiliz ama Almanya'da yıl başından hemen önce bir sel felaketi oldu. Aynı zamanda Kastamonu'daki sel felaketini beraber yaşadık. Hala daha bir onarmayı gerçekleştiremediler. Biz de Allah'ın izniyle, devletimizin gücü, milletimizin yardımıyla hangi atölyeye, fabrikaya bir şey olmuşsa hangi eve bir sıkıntı olmuşsa hepsine tek tek uzandık." (HABER MERKEZİ)