Soylu: Kılıçlar elden düşmedi, namlular soğumadı

İçişleri Bakanı soylu, Jandarma'daki devir teslim töreninde konuştu. Türkiye'de rahat bir görev olmadığını söyleyen Soylu, "Tarih gizli saklı değil, açıp okuduğunuzda, kılıçların elden düşmediğini biliyoruz. Kapıdan ordular eksik olmamıştır, namlular soğumamıştır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Arif Çetin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Güler'den görevi devraldı. Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Törende konuşan Soylu, "Burası zor ülkedir. Burası, işi çok olan ülkedir. Bin yıldır bu topraklar üzerinde tutunan ecdadımız, bilesiniz ki bunu bilek gücüyle yapmışlardır. İşte bu yüzden, bu ülkede orgeneralin de astsubayın da bakanın da memurun da görev ve sorumluluğunun ağırlığı aynıdır. Bize rahat yoktur, olmamalıdır" dedi.

'TÜRKİYE'DE RAHAT BİR GÖREV YOK'

Devir teslim töreninde konuşan Bakan Soylu, Türkiye'de rahat bir görev olmadığını söyledi. Türkiye'nin tarih boyunca zorluklar yaşadığını ifade eden Bakan Soylu, şunları söyledi: "Tarih gizli saklı değil, açıp okuduğunuzda, kılıçların elden düşmediğini biliyoruz. Kapıdan ordular eksik olmamıştır, namlular soğumamıştır. Dolayısıyla bu ülkede bir görev almak, bir sorumluluk almak, makam sahibi olmak demek, daha az uyumak, dünyevi hazları unutmak; aileden, çoluk çocuktan, yeri geldi mi candan feragat etmek demektir. İşte bu yüzden, bu ülkede Orgeneralin de, Astsubayın da, Bakanın da. Memurun da görev ve sorumluluğunun ağırlığı aynıdır. Bize rahat yoktur, olmamalıdır." (ANKARA/DHA)