Soylu: Mardin'de hediye almadım

Mardin’e ikinci kez kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın, ilk kayyımlığı döneminde belediye bütçesinden bazı bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye alınmasına yönelik tartışmalar sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Ben böyle bir hediye almadım. O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden, 6 bakana alındığı öne sürülen hediyeler için bir gümüşçüye 600 bin liralık ödeme yapılması çeşitli soru işaretlerini beraberinde getirdi. Vali Mustafa Yaman'ın ilk kayyımlık döneminde yapılan ödemenin faturaları basında yer almasına rağmen, ismi geçen bakanlar bugüne kadar açıklama yapmadı. Belediye faturalarına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya alındığı belirtilen hediye için de gümüşçüye 40 bin liralık ödeme yapılmış...

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, konuyu sorduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Benim böyle bir hediye almam asla söz konusu değil... O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim... Neymiş bakalım o fatura! Benim bildiğim tek bir şey var: Ben hediye falan almadım" dediğini aktardı.

Soylu, söz konusu gümüşçüyü ziyaretinde çekilen fotoğrafı için de, esnaf ziyareti olduğunu ve esnafın ürünlerini gösterdiğini öne sürdü.

Kayyım misafirlerine 600 bin liralık gümüş hediye almış

Basına yansıyan belgeler arasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na kesilen toplam 582 bin 618 liralık gümüş takı ve benzeri eşyaların faturaları da bulunuyor.

Yaman'ın 2016-2019 yılları arasındaki ilk kayyımlık döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan (136 bin 946 lira) ile bakanlara alındığı öne sürülen hediyeler için Mardin’deki Fırat Silver isimli gümüşçüye yapılan ödemelerin faturaları basına yansımıştı.

Söz konusu dönemde Yaman’ın kayıtlara geçirdiği 'ziyafet' ve konaklama harcamaları da, söz konusu belgelere göre yaklaşık iki milyon lira.

GÜMÜŞÇÜNÜN BABASI DAİRE BAŞKANI YAPILMIŞ

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, gümüşlerin satın alındığı gümüşçünün, kayyım döneminde daire başkanlığı yapan bir kişinin oğlu olduğunu açıklamıştı. Erdoğan'ın faturada yer alan meblağda bir hediye aldığına inanmadığını belirten Türk, randevu verilmesi halinde konuyu anlatmak istediğini söylemişti.

(HABER MERKEZİ)

Mardin kayyımı: Hediyeler ufak, heyetler kalabalık