Soylu'dan Karayılan'a: Yapacağımızın yarısı aklımızda yok

İçişleri Bakanı Soylu, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan'ın Kandil ve Suruç'la ilgili sözlerine yanıt verdi. Soylu, " Bu Murat Karayılan gibi alçak heriflere yapacağımızın yarısı aklımızda yok bilginiz olsun" dedi.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakın Süleyman Soylu, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın Suruç'ta yaşananlar ve Türkiye'nin Kandil'e yönelik operasyonuna ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

Karayılan'ın Kandil operasyonuna ilişkin "Erdoğan, Kandil’e gelsin. Kandil’e gelmek kolay değil” sözleri dün basına yansımıştı.  Karayılan, Suruç'ta AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız seçim çalışmaları sırasında 4 kişinin öldürülmesine ilişkin de "Halkımızın gözü arkada kalmasın kimsenin ahı yerde kalmayacaktır" demişti.

İçişleri Bakanı Soylu, bugün İstanbul'un Sultangazi Belediyesi'nde düzenlenen “İş İnsanları" toplantısında yaptığı konuşmada, Karayılan'ın bu sözlerine yanıt verdi. Soylu şöyle dedi:

“Murat Karayılan açıklama yapmış, bizim milletvekilimizle ilgili, İbrahim Halil Yıldız ile ilgili. 'Ondan ve ailesinden intikamımızı alacağız' demiş, 'Tayyip Erdoğan kendisi gelsin Kandil'e de Kandil'i alsın' demiş. Bu Murat Karayılan gibi alçak heriflere yapacağımızın yarısı aklımızda yok bilginiz olsun."

'KILIÇDAROĞLU'NU 28 BİN KİŞİYLE KORUDUK'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Soylu, şunları söyledi:  “Ankara'dan İstanbul'a yürürken, sözde adalet yürüyüşü yapıyordu. Bir tek güvenlik açığı oldu mu? Kaç kişiyle koruduk biliyor musunuz Kemal Kılıçdaroğlu'nu? Aman bir şey olmasın diye. 28 bin kişiyle. Bu bizim görevimiz. Biz görevimizi yerine getiririz, görevimizi yaparken de bir eksiklik ortaya koymayız."  (İSTANBUL/DHA)